Bestuursadviseur #2694

DE OPDRACHT

UHT is ingericht om het geschonden vertrouwen van de burger te herstellen, zorg te dragen voor financiële compensatie en waar van toepassing, het bieden van brede hulp, dit samen met een aantal belangrijke ketenpartners. Voor ons team zijn wij op zoek naar een analytisch sterke, flexibele en verbindende adviseur. Je hebt oog voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, bouwt gemakkelijk een netwerk op en onderhoudt dat actief, je bent oplossingsgericht en “hands on” in een omgeving die onder hoge druk staat. Je bent bovendien in staat om beleidsdoelstellingen te (helpen) vertalen naar praktische uitvoering. Bovenal ben je een teamspeler die in alle hectiek de doelen van de uitvoering samen met de collega’s wil helpen bereiken.

Voor het team Directie Advies en Ondersteuning (DAO) van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) zijn wij op zoek naar een ervaren (bestuurs-)adviseurs: je focus ligt op het cluster Bezwaar, Beroep, IGS en Werkelijke schade of je focust je op generieke thema’s met tevens een duidelijke verbinding naar het cluster Staf. Bij de toeslagenaffaire is gebleken dat er grote problemen zijn ontstaan bij een groep ouders die kinderopvangtoeslag ontvingen. Vele duizenden ouders zijn gedupeerd door onterechte terugvorderingen, vooringenomen handelen van de Belastingdienst of hardheden in het toeslagenstelsel. Datzelfde geldt voor de betrokken kinderen zelf, en ex-partners die nauw bij de toeslagenaffaire betrokken waren. Daarnaast is gebleken dat er ook bij de huur- en zorgtoeslagen en het kind-gebonden budget vergelijkbare fouten zijn gemaakt door de Belastingdienst, die dringend aandacht behoeven.

Taken en verantwoordelijkheden: 

• Je adviseert gevraagd en ongevraagd de directeur, de betreffende managementlaag en de overige in het omliggende veld relevante stakeholders. 

• Je schrijft waar nodig zelfstandig adviezen en annotaties, en levert inbreng voor beleidsdocumenten. 

• Je draait mee in c.q. adviseert bij activiteiten en projecten gerelateerd aan het aandachtsgebied respectievelijk het cluster, teneinde (mede) de samenhang, consistentie en onderlinge afhankelijkheden te bewaken. 

• Je onderhoudt nauw contact met stakeholders. Je gaat deel uitmaken van het team Directie Advies en Ondersteuning o.a. gevestigd in Utrecht (nabij Utrecht CS). De werkzaamheden vinden plaats zowel op kantoor als vanuit huis.

Bijzonderheden: 

Een zittende kandidaat gaat mogelijk ook reageren, echter het is een nieuwe uitvraag waarop iedereen mag aanbieden. 

PROFIEL

FUNCTIE-EISEN

Knock-out criteria:

Een kandidaat NIET aanbieden indien niet voldaan wordt aan de hieronder beschreven Knock-Out criteria. Knock-Out criteria moeten incl. verwijzing naar het betreffende knock-out criterium en uitwerking opgenomen worden in het CV en vermeld worden met een 'Ja' . Indien verwijzing en uitwerking ontbreekt in het CV, wordt de aanbieding terzijde gelegd.

  • Minimaal 3 jaar werkervaring in de rol van bestuursadviseur van een bestuur/directie of eindverantwoordelijke van een grote eenheid of vergelijkbare rol op het vlak van advisering. 
  • Ervaring binnen een soort gelijke rol als beleidsadviseur binnen de rijksoverheid 
  • Kandidaat heeft minimaal HBO niveau, dit is aantoorbaar door een HBO of WO diploma (bijvoorbeeld Bestuurskunde, overheidsmanagement of bedrijfskunde) of werkervaring als beleidsadviseur. 
  • Minimale score van 60 punten van het totaal aantal te behalen punten op kwaliteitswensen en competenties (=70) waarvan minimaal 3 punten per competentie.

KWALITEITSWENS

De kwaliteitswensen moeten incl. verwijzing naar de betreffende kwaliteitswens en uitwerking opgenomen worden in het CV. De totaal score vormt een onderdeel van de prijs/kwaliteit verhouding. Indien verwijzing en uitwerking ontbreekt in het CV, wordt de aanbieding terzijde gelegd.

  • De mate waarin kandidaat ervaring heeft met werken voor een uitvoeringsorganisatie binnen de rijksoverheid 
  • De mate waarin kandidaat ervaring heeft met het vertalen van beleidsdoelstellingen naar praktische uitvoering. 
  • De mate waarin kandidaat ervaring heeft met advisering op het gebied van HR binnen een overheidsorganisatie. 

COMPETENTIES

De competenties moeten incl. verwijzing naar de betreffende competenties en uitwerking opgenomen worden in het CV. De mate waarin een kandidaat voldoet aan ondergenoemde competenties dient te blijken uit motivatie/CV en zal getoetst worden op basis van een selectiegesprek, waarbij de STAR-methode gehanteerd wordt. De totaal score vormt een onderdeel van de prijs/kwaliteit verhouding. Indien verwijzing en uitwerking ontbreekt in het CV, wordt de aanbieding terzijde gelegd.

  • Analyseren 
  • Bestuurssensitiviteit 
  • Samenwerken 
  • Plannen en organiseren 
  • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid

PROCEDURE:

  • Aanbieden kan tot en met: 01-08-2024 14h00
  • Beschikbaarheid vanaf: 01-09-2024
  • Datum voor gesprekken: verwacht 29-7-2024 / in nauw overleg. Bereid de kandidaten hierop voor.
  • Let op: Alleen kandidaten waarbij het eigen e-mailadres en het telefoonnummer worden meegezonden worden geselecteerd om te worden aangeboden.
  • Tarief:
    Inhuursegment Projectmanagement Senior Schaal 13 vanaf € € 117,41tot max. € 126,34

Enkel cv's die via het systeem ESD worden aangeboden worden in behandeling genomen, cv's die per e-mail of andere communicatiekanalen verzonden, worden niet in behandeling genomen.

Als de kandidaat verder gaat in de procedure wordt gevraagd minimaal twee referenties op te geven, waarbij vergelijkbare opdrachten zijn uitgevoerd. De referentiechecks zijn een noodzakelijk onderdeel van dit selectieproces.

Per leverancier mogen er max.  kandidaten worden aangeboden.

cv's dienen voorzien te zijn van:

  • Korte motivatie
  • Beschikbaarheid
  • Mogelijke startdatum

De Belastingdienst wenst inhuuropdrachten sluiten met een zo kort mogelijke keten, de nadrukkelijke voorkeur gaat uit naar een medewerker in loondienst. Het is niet toegestaan om medewerkers in loondienst bij een ander bureau voor te stellen.

Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.

De klant wil inhuuropdrachten sluiten met een zo kort mogelijke keten, voorkeur gaat uit naar een medewerker in loondienst of een ZZP’er zonder tussenkomst van een bureau.

Het is niet toegestaan om medewerkers in loondienst bij een ander bureau voor te stellen.

Indien een ZZP’er wordt voorgesteld via een bureau dan dient onderstaande duidelijk te worden aangegeven in het voorstel:

  • Kandidaat of ZZP’er is op de hoogte van de aanbieding
  • Indien ZZP’er:
    • Het inhuurtarief van de ZZP’er en de bureaumarge wordt vermeld (marges hoger dan 12,50 euro worden niet geaccepteerd)
    • ZZP’er is op de hoogte van de marge
    • Leverancier gaat ermee akkoord dat na 1600 uur de bureaumarge vervalt en de inhuuropdracht direct wordt gesloten wordt met de ZZP’er zonder dat een concurrentiebeding, relatiebeding of ander beding aan een Externe opgelegd zal worden.
Deze vacature is ingetrokken op 1-8-24 om 15:12. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen