Finance expert Community supported Agriculture

Over Invest-NL

Nederland moet duurzamer en innovatiever. Dat vraagt om toewijding, geduld en kapitaal. Maar dat vraagt vooral om ondernemers. Echte ondernemers met echt goede plannen voor het Nederland van de toekomst. En wij zijn er om die echt goede plannen te financieren.

Dat lukt alleen met een heel goed team. Mensen die bereid zijn zich flink in te zetten, maar die zich vooral gemotiveerd voelen door onze missie en door de mogelijkheid bij ons veel en snel te leren. Je bent van harte welkom om het samen met ons waar te gaan maken.

Invest-NL wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor divers toptalent dat verschil wil maken. Een team waar je jezelf kunt zijn, waar iedereen gelijke kansen krijgt en alles uit zichzelf kan halen, ongeacht gender, afkomst, leeftijd of geaardheid. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker. Zo verankeren wij onszelf in de samenleving en groeit onze denkkracht.

Op ons kantoor in Amsterdam en thuis wordt gewerkt aan complexe (financiële) vraagstukken om Nederland duurzamer en innovatiever te maken. We zijn een organisatie met korte lijnen en hebben op dit moment 130 medewerkers in dienst en hebben de ambitie om nog verder te groeien. Reken bij ons op een open en transparante sfeer, uitdagend werk en veel ruimte om te ontwikkelen.

De afdeling:

De transitie naar een duurzaam, klimaatneutraal voedselsysteem en waardeketen is de sleutel tot onze strategie. Radicale innovaties en een geïntegreerde strategie zijn nodig om toe te werken naar een circulair model met innovatieve technologieën en businessmodellen die de transitie kunnen versnellen.

Wij hebben mooie kansen gesignaleerd voor bedrijven en projecten die bijdragen aan het vergroten van de innovatiekracht en het verdienvermogen van deze voor Nederland belangrijke sector. Met onze beleggingen richten wij ons op drie hoofdgebieden:

Eiwit transitie: Ondersteuning en financiering van een verscheidenheid aan duurzame alternatieve eiwitbronnen voor voedselproductie met lagere uitstoot van broeikasgassen.

AgTech: Het bevorderen van de implementatie en adoptie van technologische ontwikkelingen in de landbouw, zodat het gebruik en de toepasbaarheid van deze innovaties in Nederland verder kan worden uitgebreid.

Regeneratieve landbouw: Stimuleren van de transitie naar een duurzame akkerbouw.

Kijk voor meer informatie ook op www.invest-nl.nl


De opdracht:

Invest-NL zoekt tijdelijke versterking voor een project gericht op het mobiliseren van kapitaal richting Community Supported Agriculture (CSA). Hiermee worden innovatieve en niet standaard samenwerkings- en financieringsmodellen voor duurzame landbouw bedoeld. Denk hierbij aan particuliere investeerders die via microfinanciering, crowdfunding, afnamegaranties of andere samenwerkingsvormen investeren in partijen die duurzamere vormen van landbouw willen initiëren, maar bij de klassieke geldschieters, zoals banken, verzekeraars en andere institutionele beleggers geen, of geringe,  kans op financiering hebben,

Diverse barrières weerhouden deze klassieke , traditionele, financiers ervan om op een grotere schaal dit soort initiatieven te financieren. Denk hierbij aan onzekerheden op het gebied van aandeelhoudersstructuren, aansprakelijkheden, plaats van bestaande kredieten op de balans etc..

Samen met het projectteam willen we hier de mogelijkheden verkennen om hierin meer (publiek/privaat) kapitaal te mobiliseren, want er bestaat de wens vanuit diverse klassieke financiers om een rol te spelen in dergelijke innovatie vormen van landbouw.

Dit zodat betrokken partijen samen een bijdrage kunnen leveren om via innovatie vormen van landbouw aan de diverse uitdagingen waar we in Nederland voor staan.

Werkzaamheden bestaan uit:

  •  Bijdrage aan onderzoek en interviews stakeholders, zoals landbouwers, banken, verzekeraars, landelijke en lokale politiek, belangenbehartigers etc.
  • Uitwerking conceptueel financieel instrument dat aansluit bij wensen CSAs en Financiers. 

Wat breng je mee: 

  • Affiniteit en netwerk met de agrarische sector 
  • Netwerk van financiers met interesse in agrarische sector 
  • Bij voorkeur: Kennis van het begrip Blended Finance 
  • Out-of-the-box denken en positieve energie


De Procedure:

Bijzonder aanvragen hebben ook een afwijkende procedure:

Aanbieden kan tot en met maandag 19 augustus 10h00.

Indien een ZZP’er wordt voorgesteld via een bureau dan dient onderstaande duidelijk te worden aangegeven in het voorstel:

  • Kandidaat of ZZP’er is op de hoogte van de aanbieding.
  • Het inhuurtarief van de ZZP’er en de bureaumarge wordt vermeld
  • ZZP’er is op de hoogte van de marge

Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.

Deze vacature is ingetrokken op 21-8-24 om 15:58. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Christian Tillemans
[email protected]
06-82058229

Delen