Informatieanalist

Inhoud van de opdracht

Wij zoeken per direct een ervaren en zelfstandige Informatieanalist die voor 36 uur per week ondersteuning kan bieden aan de unit GBO. Je zal aan het werk gaan in het cluster Leefomgeving en je bezighouden met informatieproducten zoals Landelijk Grondwater Register, ArcheoDepot, Risicokaart en Landelijk ZwemwaterRegister.

Wat ga je doen

In deze functie sla je bruggen tussen de gebruikers (business), informatie en techniek. Je werkt intensief samen met een agile team met o.a. een product owner, functioneel beheerder en architect. Daarnaast werk je met de andere informatieanalisten aan kennisdeling en continue verbetering van de werkwijze. Je brengt de behoeften van de stakeholders in kaart en vertaalt deze naar (technische) oplossingen. Je stelt requirements op en prioriteert deze in overleg met de gebruikers. Op basis daarvan schrijf je heldere documenten en adviezen, zoals vooronderzoeken, impactanalyses, Programma van Eisen, epics en user stories, migratieplannen, verbetervoorstellen en/of functionele beschrijvingen. Daarbij borg je dat je adviezen in overeenstemming zijn met de informatiekaders en architectuurprincipes van BIJ12 en provincies. Ook breng je informatiestromen en processen in kaart. En je adviseert over de beste manier om informatiesystemen in te voeren. Je doet voorstellen die bijdragen aan een goede kwaliteit van het huidige en toekomstige informatielandschap

De kandidaat die wij zoeken beschikt over:

 • HBO/WO werk- en denkniveau met een sterke informatie / ICT component, bij voorkeur Informatica of Informatiemanagement.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als informatieanalist, bij voorkeur in het overheidsdomein.
 • Affiniteit met processen en ontwikkelingen op het gebied van geo-informatie, externe veiligheid digitale overheid, duurzame ruimtelijke ontwikkelingen en water is een pré.
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het maken, bijhouden en veranderen van informatiemodellen
 • Aantoonbare ervaring met het werken in een complexe, dynamische multi-stakeholderomgeving, bij voorkeur binnen de overheid.
 • Ervaring met het maken van impactanalyses en modelleren van data- en informatiestromen.
 • Ervaring met het geven van gericht informatieadvies op de business, de informatie en de techniek is een pré.
 • Ervaring met het schrijven van functionele specificities, requirements, features, user stories en use cases.
 • Werken in agile scrum/DevOps teams en volgens Prince2 voor ontwerp, ontwikkeling en (functioneel) beheer van voorzieningen.

Overeenkomst:

De beoogde overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van 26 juli 2024, voor bepaalde tijd, en zal van rechtswege eindigen op 31 juli 2025 met optie tot verlenging van twee maal zes maanden met een opzegtermijn van één maand. Verlengingen geschiedt onder dezelfde voorwaarden.

PROCEDURE

Aanbieden kan tot en met 15 juli 15h00.

Vragen stellen kan tot 12 juli 12:00 uur.

Vragen worden beantwoord op 12 juli.

Gesprekken vinden plaats op 17-7 tussen 14:00 uur en 17:00 uur via Teams.

Enkel CV's die via het systeem ESD worden aangeboden worden in behandeling genomen, CV's die per mail of andere communicatiekanalen worden verzonden, worden niet in behandeling genomen.

Let op! Alleen geanonimiseerde cv's en Nederlandse cv's worden in behandeling genomen.

Per leverancier mogen er max 2 kandidaten worden aangeboden

CV's dienen voorzien te zijn van:

 • Korte motivatie
 • Beschikbaarheid:
 • Mogelijke startdatum

Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.

BIJ12 wil inhuuropdrachten sluiten met een zo kort mogelijke keten, voorkeur gaat uit naar een medewerker in loondienst of een ZZP’er zonder tussenkomst van een bureau.

Het is niet toegestaan om medewerkers in loondienst bij een ander bureau voor te stellen.

Indien een ZZP’er wordt voorgesteld via een bureau dan dient onderstaande duidelijk te worden aangegeven in het voorstel:

 • Kandidaat of ZZP’er is op de hoogte van de aanbieding
 • Indien ZZP’er:
  • Het inhuurtarief van de ZZP’er en de bureaumarge wordt vermeld (marges hoger dan 15 euro worden niet geaccepteerd)
  • ZZP’er is op de hoogte van de marge
  • Leverancier gaat ermee akkoord dat na 1850 uur de bureaumarge vervalt en de inhuuropdracht direct wordt gesloten wordt met de ZZP’er zonder dat een concurrentiebeding, relatiebeding of ander beding aan een Externe opgelegd zal worden.
Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen