Werk dat direct zichtbaar is. Voor jou, je 750 collega’s en verschillende samenwerkingspartners. Plus de ruim 750.000 inwoners binnen onze regio.
Samen werken we aan veilige dijken, schoon en voldoende water. Want waar ons werk ertoe doet, ben jij als talent nét zo waardevol. Bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zit jij op de juiste plek.
Bij ons waterschap omarmen we water. Niet zomaar water. We hebben het over het regenwater dat zijn weg vindt naar de bodem na een verkwikkende stortbui in jouw woonwijk. Het water waar een levendig ecosysteem heerst dat fijn is voor mens en dier. Water dat je graag in de buurt hebt, niet te veel en niet te weinig. Precies voldoende. Het is onmisbaar om onze prachtige regio leefbaar te houden, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. En juist nu met een veranderd klimaat, meer dan ooit, is het moment aangebroken om daar actie op te ondernemen.
De doorontwikkeling van de Waterschapsverordening is een belangrijk onderwerp voor HDSR. Deze verordening is een krachtig instrument om onze doelen te bereiken en we willen dit instrument dan ook op goede wijze inzetten. Er zijn bestuurlijke ambities vanwege de ‘bruidsschat’ van de Omgevingswet en andere maatschappelijke ontwikkelingen. HDSR heeft vanaf 1 januari 2024 de mogelijkheid om zelf beleid vast te stellen op een aantal nieuwe onderwerpen.
Afgelopen jaren is met de Waterschapsverordening (voorheen Keur) de beweging ingezet van ‘nee tenzij’ naar ‘ja mits’. Ter voorbereiding op de implementatie van de Omgevingswet zijn vorig jaar de regels vanuit de Waterschapsverordening voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) opgesteld. Het DSO is ondertussen actief. De doorontwikkeling van de Waterschapsverordening bestaat nu uit drie trajecten:
Als Programmamanager Waterschapsverordening stuur je op de ontwikkeling van de Waterschapsverordening langs de drie trajecten Vereenvoudigen, Verbeteren en Verrijken. Je bouwt verder op de afgegeven planningen, vult deze aan waar nodig en voert regie op de inhoudelijke bijdragen vanuit de verschillende disciplines binnen HDSR. Je opdracht is projectmanagement en procesregie. De inhoudelijke inbreng voor de ontwikkeling van de Waterschapsverordening wordt geleverd door de vakafdelingen en de trekkers van de dynamische opgaven uit ons Waterbeheerprogramma. Voorbeelden van deze inhoudelijke onderwerpen zijn Gezond Water (Kaderrichtlijn Water), Peilbeheer, Grondwater, Primaire Waterkering, Klimaatadaptatie en Duurzaamheid.
Als Programmamanager geef je sturing aan de bestaande initiatieven en activiteiten die een relatie hebben met c.q. dienen te landen in de Waterschapsverordening. Je bewaakt de samenhang met de bestuurlijke lange termijn agenda, je hebt oog voor de bestuurlijke dynamiek die deze onderwerpen met zich mee brengen en je weet hier op te anticiperen. Je ontwikkelt een goede werkrelatie met de vakafdelingen en trekkers van de dynamische opgaven, zij zijn inhoudelijk verantwoordelijk en daarmee de dragers van de ontwikkeling van de Waterschapsverordening. Je staat zelf aan de lat om binnen het traject Verrijken verder te brengen. De trajecten Vereenvoudigen en Verbeteren worden door een andere projectleider verder gebracht, die onder jouw aansturing valt.
Je opdracht bestaat uit de volgende onderdelen:
Je komt te werken binnen VTH, wat staat voor Vergunning, Toezicht & Handhaving. Hier werken betrokken mensen waarbij je altijd terecht kunt voor vragen.
Jij:
Let op: vanuit de opdrachtgever HDSR dient OSS de kandidaten te spreken voor een pre-intake. Het is van belang om de contactgegevens (e-mailadres + telefoonnummer) van de kandidaat in onze portal ESD in te voeren. Daarnaast;