Geo-ict'er

Opdrachtomschrijving

Ondanks de weidsheid van onze provincie is de fysieke ruimte schaars. Om verantwoord om te kunnen gaan met deze ruimte is ruimtelijk inzicht van cruciaal belang. Een vijftigtal collega's werken daarom direct of indirect in de GIS-omgeving. Zij adviseren en maken ruimtelijke analyses en creëren daarmee overzicht van ruimtebeslag van diverse beleidsthema’s binnen de provincie. Producten die hierbij gemaakt en gebruikt worden zijn: interactieve themakaarten, combinatie van verschillende kaartlagen en open data. De Geo-ict'er is verantwoordelijk voor het onderhoud, de optimalisatie en de continue werking van de GIS omgeving binnen provincie Groningen. Daarmee zorgt hij/zij voor de betrouwbaarheid en efficiëntie van de GIS-infrastructuur. Hierbij werkt hij nauw samen met verschillende stakeholders, waaronder GIS- en Geo data specialisten, functioneel beheerders, Geo data beheerders en technisch applicatie beheerders. De Geo-ict'er werkt vanuit het team Technisch Applicatie Beheer. Vanwege tijdelijke behoefte aan extra ict beheer op de GIS omgeving zijn wij opzoek naar uitbreiding van het team.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Onderhoud van GIS-infrastructuur: Installeer, configureer en onderhoud GIS-software, inclusief databases, servers en applicaties, om een optimale werking te garanderen.
 • Probleemoplossing en incidentbeheer: Diagnose stellen en snel reageren op technische problemen en storingen in het GIS-systeem, met als doel minimale downtime te garanderen.
 • Voor data integratie is FME Desktop en FME Server ervaring noodzakelijk
 • Python ervaring is gewenst
 • Prestatieoptimalisatie: Identificeer mogelijkheden voor verbetering van de GIS-prestaties, zoals het fine-tunen van servers, optimaliseren van databases en implementeren van cachingstrategieën.
 • Implementatie van updates en upgrades: Beheer de implementatie van software-updates, patches en nieuwe versies van GIS-software, waarbij rekening wordt gehouden met impact op bestaande systemen en processen.
 • Samenwerking en communicatie: Werk nauw samen met interne teams en externe leveranciers om technische vereisten te begrijpen, oplossingen te implementeren en communicatie te onderhouden over GIS-gerelateerde projecten en initiatieven.

Eisen

 • Bachelor- of masterdiploma in een relevant vakgebied zoals Geografische Informatiesystemen, Computerwetenschappen, Geografie, of een gerelateerd technisch veld.
 • Aantoonbare meerjarige en recente ervaring met het beheer van Esri software waaronder ArcSDE, ArcGIS Server, ArcGIS Enterprise en Portal for ArcGIS, ArcGIS Pro.
 • Diepgaande kennis van GIS-software, databases en servers.
 • Sterke probleemoplossende vaardigheden en het vermogen om snel te reageren op technische problemen en storingen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief te werken in een teamomgeving. - Certificeringen zoals Esri Technical Certification (bijv. ArcGIS Desktop Professional, ArcGIS Enterprise Administration Associate) zijn een pluspunt.

Wat zoeken wij

Wij zoeken een ervaren geo-ict'er die tijdelijk (minimaal een half jaar) substantieel bij ons ingezet kan worden (minimaal 3 dagen per week) en bereid is om geheel (zeker tijdens de inwerkperiode) of gedeeltelijk op locatie werken. Door organisatorische en technologische veranderingen binnen onze organisatie is een heroriëntatie van de GIS omgeving op zijn plaats. Naast het technisch beheer van de GIS-omgeving verwachten wij dan ook een bijdrage aan de heroriëntatie (technisch, procesmatig, organisatorisch) van onze GIS-omgeving.

PROCEDURE

Aanbieden kan tot en met 28 juni 10h00. CV's worden dagelijks beoordeeld en eventueel doorgezet naar de klant.
Enkel CV's die via het systeem ESD worden aangeboden worden in behandeling genomen, CV's die per mail of andere communicatiekanalen worden verzonden, worden niet in behandeling genomen.
Mocht het zo zijn dat er eerder een geschikte kandidaat wordt gevonden dan zal de aanvraag eerder sluiten.

Per leverancier mogen er max 2 kandidaten worden aangeboden

CV's dienen voorzien te zijn van:

 • Korte motivatie
 • Beschikbaarheid:
 • Mogelijke startdatum

Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.

De klant wil inhuuropdrachten sluiten met een zo kort mogelijke keten, voorkeur gaat uit naar een medewerker in loondienst of een ZZP’er zonder tussenkomst van een bureau.

Het is niet toegestaan om medewerkers in loondienst bij een ander bureau voor te stellen.

Indien een ZZP’er wordt voorgesteld via een bureau dan dient onderstaande duidelijk te worden aangegeven in het voorstel:

 • Kandidaat of ZZP’er is op de hoogte van de aanbieding
 • Indien ZZP’er:
  • Het inhuurtarief van de ZZP’er en de bureaumarge wordt vermeld (marges hoger dan 15 euro worden niet geaccepteerd)
  • ZZP’er is op de hoogte van de marge
  • Leverancier gaat ermee akkoord dat na 1850 uur de bureaumarge vervalt en de inhuuropdracht direct wordt gesloten wordt met de ZZP’er zonder dat een concurrentiebeding, relatiebeding of ander beding aan een Externe opgelegd zal worden.
Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen