Public Affairs Medewerker

Durf jij de uitdaging aan om als gedreven netwerker en bruggenbouwer bij te dragen aan de verwezenlijking van de Drentse ambities? Dat is precies wat wij zoeken in onze nieuwe Medewerker Public Affairs. We zijn op zoek naar een gepassioneerde Public Affairs Adviseur met een frisse, grensoverschrijdende blik. Als jij klaar bent voor een dynamische rol waarin je een sleutelrol vervult in het verbinden van partners en het realiseren van Drentse opgaven, dan willen wij jou in ons team!

Wat doe je als Medewerker Public Affairs

In de rol van Medewerker Public Affairs ben jij de drijvende kracht achter het ondersteunen en adviseren van onze coördinatoren voor Den Haag, Duitsland en Europa. Je taak? Het verbinden van partners om de opgaven van Drenthe te realiseren. Met jouw kennis van informatie uit de Tweede Kamer, Ministeries, Europa en Duitsland help je jouw collega's bij het ontwikkelen en uitvoeren van strategieën voor onze Public Affairs dossiers.

Jij bent een belangrijke schakel in het adviseren van ons bestuur en de ambtelijke organisatie over hoe om te gaan met de actuele landelijke en Europese ontwikkelingen. Hierbij werk je nauw samen met de contactfunctionaris voor het Interprovinciaal Overleg (IPO), de lobbyisten van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) in Den Haag en Brussel, en de Public Affairs collega’s uit de omliggende provincies.

Dit kom jij ons brengen

Als echte netwerker bouw jij relaties op een gestructureerde wijze op en uit. Je hebt inlevingsvermogen, ervaring met (provinciaal) lobbywerk en je voelt je daar ook comfortabel bij. Uitstekende communicatieve- en netwerkvaardigheden in een bestuurlijke omgeving zijn jouw tweede natuur. Enthousiasme, flexibiliteit en een proactieve houding kenmerken jou. Verder zien wij graag terug:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Goede beheersing van de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift is een pré
 • Kennis van de werkwijze en cultuur van nationale en Europese instantie

PROCEDURE

Aanbieden kan tot en met 11 juni 14h00. CV's worden dagelijks beoordeeld en eventueel doorgezet naar de klant.
Enkel CV's die via het systeem ESD worden aangeboden worden in behandeling genomen, CV's die per mail of andere communicatiekanalen worden verzonden, worden niet in behandeling genomen.
Mocht het zo zijn dat er eerder een geschikte kandidaat wordt gevonden dan zal de aanvraag eerder sluiten.

Per leverancier mogen er max 2 kandidaten worden aangeboden

CV's dienen voorzien te zijn van:

 • Korte motivatie
 • Beschikbaarheid:
 • Mogelijke startdatum

Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.

De Provincie Drenthe wil inhuuropdrachten sluiten met een zo kort mogelijke keten, voorkeur gaat uit naar een medewerker in loondienst of een ZZP’er zonder tussenkomst van een bureau.

Het is niet toegestaan om medewerkers in loondienst bij een ander bureau voor te stellen.

Indien een ZZP’er wordt voorgesteld via een bureau dan dient onderstaande duidelijk te worden aangegeven in het voorstel:

 • Kandidaat of ZZP’er is op de hoogte van de aanbieding
 • Indien ZZP’er:
  • Het inhuurtarief van de ZZP’er en de bureaumarge wordt vermeld (marges hoger dan 15 euro worden niet geaccepteerd)
  • ZZP’er is op de hoogte van de marge
  • Leverancier gaat ermee akkoord dat na 1850 uur de bureaumarge vervalt en de inhuuropdracht direct wordt gesloten wordt met de ZZP’er zonder dat een concurrentiebeding, relatiebeding of ander beding aan een Externe opgelegd zal worden.
Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen