(I&A) Database Administrator

De opdrachtgever HDSR

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) staat midden in de maatschappij. Dagelijks werken meer dan 600 enthousiaste en betrokken professionals aan veilige dijken, droge voeten en schoon water in een groot deel van provincie Utrecht en in een deel van Zuid-Holland. We zorgen ervoor dat we hier nú kunnen wonen en werken en zijn volop aan de slag met thema’s als klimaatverandering om dit ook naar de toekomst toe te garanderen. Wil je meer weten over HDSR , klik hier Home - HDSR

Wat ga je doen?

HDSR maakt een digitale transformatie door, waarbij het digitale aandeel van de bedrijfsvoering steeds groter en belangrijker wordt. Des te belangrijker is het ook dat we kunnen beschikken over moderne, continu goed functionerende Core IT Infrastructuur. Dat is waar jij met je team voor staat. Onze huidige Oracle appliance (ODA) is recent vervangen en wordt onderhouden door een externe partij. Op afroep wordt deze partij ook ingezet voor ad hoc DBA-activiteiten om applicaties verstoringen en migraties te ondersteunen. De vraag naar DBA-activiteiten neemt toe waar jij als DBA ons team in gaat versterken.

Als DBA ben jij in regie, samen met onze externe beheerder DBA.nl, voor de continuïteit van onze database infrastructuur. Dit betekent dus het operationeel en tactisch beheer van de database infrastructuur, afhandelen van meldingen door gebruikers via Topdesk, ontwerpen-bouwen-implementeren van gebruikersaanvragen via projecten die geprioriteerd worden door de Product Owner.

Juist vanwege je diepgaande DBA kennis en kunde ben je namens het team primair verantwoordelijk voor het meedraaien in projecten, bijvoorbeeld een upgrade van applicatie FEWS, vervanging ARCGis Pro. Je geeft adviezen over mogelijke migratie van Oracle naar MS SQL (Azure Cloud) en kunt deze ook eventueel uitvoeren.

Je staat ook vooraan bij het verhelpen van complexere incidenten.

Uiteraard doe je niet dit niet alleen, maar met het hele Agile IT Infra team.

Je denkt ook met ons mee over verbetering en vernieuwing van de IT-Infrastructuur, de processen en onze reis naar de MS Azure Cloud. Je begrijpt wat gebruikers nodig hebben en wat wel/niet mogelijk is. Je bent een sparringpartner voor je teamleden en externe stakeholders.

In dit team kom je te werken

De afdeling Informatiemanagement en Automatisering (I&A, nu circa 80 fte) maakt een inspirerende ontwikkelslag door. Centraal daarin staat professionalisering, groei, ontwikkeling van de dienstverlening, verbinding met de organisatie en wendbaarheid op basis van agile werken. Tegelijkertijd vervult de afdeling een voortrekkersrol in de digitale transformatie voor de gehele HDSR-organisatie. Daarnaast hebben we doorlopend oog voor het op orde houden van de basis, met focus op beveiliging en continuïteit. Kortom, een veelzijdige en dynamische werkomgeving. Het Team IT-Infrastructuur is onderdeel van Team Automatisering, samen met Team Modern Workplace en de Service Desk.


Wat maakt jou succesvol?

Je bent resultaat gericht met de waarde voor de gebruiker als prioriteit. Je bent een teamplayer en functioneert in opdracht ook prima zelfstandig. Je bent communicatief vaardig en bent in staat om de andere teamleden mee te nemen in procesverbeteringen. Het team werkt vanuit de Agile Mindset en met Scrum als framework. Dit zijn voor jou bekende en gedragen werkvormen.

Daarbij beschik je over de communicatieve vaardigheid om de meldingen en wensen van onze collega's te kunnen vertalen naar concrete oplossingen en hierover tijdig afstemming en de voortgang te communiceren. Je ziet ook het belang van het opstellen van (compacte) documentatie. Je hebt een actieve werkhouding en werkt doortastend toe naar resultaat. Initiatief en eigenaarschap zijn op je lijf geschreven. Verder beschik je over:

 • Minimaal HBO- werk- en denkniveau, opgedaan door werkervaring en/of een afgeronde HBO-opleiding;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op de volgende gebieden:
  • Oracle Databases
  • MS SQL Database
  • ODA appliance
  • Microsoft Azure Database diensten
 • Kennis van Active Directory
 • Werken met TOPDesk
 • Werken in een Agile Scrum omgeving
 • Gunningscriteria (weging): recente relevante Microsoft of Oracle certificeringen

Procedure

 • Het aanbieden kan tot  30 mei 2024 om 10:00 uur. Enkel Cv's die via het systeem ESD worden aangeboden worden in behandeling genomen, Cv's die per mail of andere communicatiekanalen worden verzonden, worden niet in behandeling genomen
 • Max all-in tarief: Schaal 10, tussen € 74.35 en € 96.06,excl BTW, inclusief alle overige kosten (fee OSS wordt door de opdrachtgever betaald)
 • Startdatum: z.s.m. 
 • De intakegesprekken zullen plaatsvinden op 4-6 van 09.30 tot 12.00
 • Cv’s (of onder reactie in ESD.Next.) dienen voorzien te zijn van:
  • Beknopte motivatie
  • Contactgegevens kandidaat (e-mailadres + telefoonnummer)
  • Beschikbaarheid (startdatum & aantal uren p.w.)
   • let op: staan deze gegevens er niet in, dan wordt de kandidaat afgewezen.
 • Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.
 • De klant wil inhuuropdrachten sluiten met een zo kort mogelijke keten, voorkeur gaat uit naar een medewerker in loondienst of een ZZP’er zonder tussenkomst van een bureau.
Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen