Data Architect

Werken bij de provincie Groningen

Met onze vakkennis, betrokkenheid en liefde voor het gebied zorgen we er voor dat Groningen een plek is waar inwoners en gasten graag zijn. Wij werken allemaal met passie voor de samenleving. Dat vind je ook terug in de werksfeer. We werken veel samen om doelen te bereiken. We bieden veel ruimte voor eigen initiatief en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Samen met collega’s werk je aan uiteenlopende opdrachten, in een complexe maar vooral uitdagende omgeving. Geen dag bij de provincie is hetzelfde!

De provincie Groningen heeft voor het realiseren van haar ambities op het gebied van informatie- en databeheer een informatie/data architectuur nodig. Wij zien informatie als data in context en proberen dus waar mogelijk initiatieven op het gebied van informatiebeheer en data te combineren. Deze combinatie architectuur kan als volgt worden beschreven:

De provincie Groningen Informatie Architectuur moet inzicht geven in de structuur, organisatie, en configuratie van de informatie- en data stromen binnen de provinciale organisatie. Het zal de kwaliteitseisen, principes, regels, standaarden en technologieën die worden gebruikt om informatie en data te verzamelen, op te slaan, te verwerken, te ontsluiten en te gebruiken omvatten.

Wij zien de volgende componenten als essentieel voor een effectieve informatie/data architectuur:

 • Informatie en data bronnen: Dit zijn de plaatsen waar informatie en data worden gegenereerd of verzameld, zoals netwerk schijven, Teams, Sharepoint, databases, bestanden, sensoren, externe systemen, enz.
 • Opslag: Dit omvat de methoden en technologieën voor het opslaan van data, zoals Sharepoint, netwerk schijven, databases, losse bestanden, applicaties, maar ook datawarehouses, datalakes en cloudopslag.
 • Verwerking: Dit verwijst naar de processen en technologieën voor het transformeren en analyseren van informatie data om waardevolle inzichten te verkrijgen. Dit kan onder andere data ETL (Extract, Transform, Load) en data analyse applicaties omvatten.
 • Integratie: Hiermee worden informatie en data van verschillende bronnen gecombineerd en gestandaardiseerd, zodat ze kunnen worden gebruikt in rapportages, analyses en andere toepassingen. Er bestaat al een high level data integratie architectuur gericht op e-dienstverlening. 
 • Informatie en data beveiliging en privacy: Het beveiligen van informatie en data en zorgen voor naleving van wet- en regelgeving met betrekking tot privacy zijn cruciale aspecten van onze informatie/data architectuur.
 • Informatie en data beheer: Dit omvat het beheren van de levenscyclus van informatie en data, met inbegrip van informatie archief, datacatalogi, metadatabeheer, versiebeheer en lineage.
 • Informatie en data stromen: Het definiëren van hoe informatie en data stromen binnen en buiten de organisatie, evenals hoe ze worden getransformeerd en gedistribueerd.
 • Visualisatie en rapportage: Het creëren van dashboards, rapporten en andere visuele hulpmiddelen om informatie en data toegankelijk en begrijpelijk te maken voor gebruikers.
 • Ontsluiting en gebruik: Dit omvat de wijze waarop data en informatie gezocht, gevonden en gebruikt kan worden door zowel interne- als externe afnemers.

Eisen

 • Aantoonbare kennis met eenzelfde soort project
 • Ervaring in een publieke organisatie

PROCEDURE

Aanbieden kan tot en met 13 november 2023 11h00. CV's worden dagelijks beoordeeld en eventueel doorgezet naar de klant.
Enkel CV's die via het systeem ESD worden aangeboden worden in behandeling genomen, CV's die per mail of andere communicatiekanalen worden verzonden, worden niet in behandeling genomen.
Mocht het zo zijn dat er eerder een geschikte kandidaat wordt gevonden dan zal de aanvraag eerder sluiten.

Per leverancier mogen er max 2 kandidaten worden aangeboden

CV's dienen voorzien te zijn van:

 • Korte motivatie
 • Beschikbaarheid:
 • Mogelijke startdatum

Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.

De klant wil inhuuropdrachten sluiten met een zo kort mogelijke keten, voorkeur gaat uit naar een medewerker in loondienst of een ZZP’er zonder tussenkomst van een bureau.

Het is niet toegestaan om medewerkers in loondienst bij een ander bureau voor te stellen.

Indien een ZZP’er wordt voorgesteld via een bureau dan dient onderstaande duidelijk te worden aangegeven in het voorstel:

 • Kandidaat of ZZP’er is op de hoogte van de aanbieding
 • Indien ZZP’er:
  • Het inhuurtarief van de ZZP’er en de bureaumarge wordt vermeld (marges hoger dan 15 euro worden niet geaccepteerd)
  • ZZP’er is op de hoogte van de marge
  • Leverancier gaat ermee akkoord dat na 1850 uur de bureaumarge vervalt en de inhuuropdracht direct wordt gesloten wordt met de ZZP’er zonder dat een concurrentiebeding, relatiebeding of ander beding aan een Externe opgelegd zal worden.
Deze vacature is ingetrokken op 29-11-23 om 10:39. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen