Technisch Manager N307

Technisch Manager N307

In het programma IJsseldelta Fase 2 wordt de afronding van het programma Ruimte voor de Rivier (waterveiligheid) gecombineerd met gebiedsontwikkeling en de opwaardering van de N307 tussen Roggebot en Kampen. De doelstelling van IJsseldelta Fase 2 is in december 2022 41 centimeter waterstandsdaling in de IJssel bij Zwolle te behalen.

Taken en verantwoordelijkheden of gewenst resultaat opdracht:

Naast de standaard verantwoordelijkheden voor een Technisch manager in een IPM team, de volgende meer specifieke verantwoordelijkheden:

  • Draagt zorg voor het inschakelen van de juiste (technische) kennis t.b.v het project;
  • Draagt zorg voor de evaluatie en toetsing van het technisch ontwerp aan opdracht en overige gemaakte afspraken;
  • Bewaakt de technische scope en levert deze aan bij de manager projectbeheersing;
  • Verzorgt op technisch gebied de afstemming met de partners (RWS, Flevoland, Overijssel);
  • Verzorgt de op technisch gebied de afstemming met andere overheden (met name Kampen, Dronten en de twee waterschappen);
  • Werkt samen en stemt af met de andere percelen binnen IJsseldelta fase 2;
  • Ondersteunt op technisch gebied het stakeholdermanagement en KES proces, geborgd in eindbeheerdersverklaringen;
  • Verantwoordelijk voor het referentie ontwerp en daarvoor benodigde onderzoeken;
  • Verantwoordelijk voor technische input voor de ruimtelijke ordeningsstukken en SSK raming;
  • Verantwoordelijk voor behandeling trade off matrices in ontwerpfase;
  • Verantwoordelijk voor de verwezenlijking van de duurzaamheidsdoelstellingen;
  • Verantwoordelijk voor de totstandkoming van het programma van eisen (vraagspecificatie1, “het wat”) en de daaraan gerelateerde producten, alsmede de technische proceseisen (vraagspecificatie 2, “het hoe”);
  • Verantwoordelijk voor de integrale veiligheid (waaronder interne, externe veiligheid en V&G i.h.k.v. ARBO). Detailafspraken hieromtrent worden onder verantwoordelijkheid van de technisch manager gemaakt met de andere kernrollen binnen het team.

Profiel:

  • Je beschikt aantoonbaar over een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van technische bedrijfskunde, civiele techniek mogelijk aangevuld met werktuigbouwkunde, installatie- en/of elektrotechnische kennis;
  • Aantoonbaar werkervaring met UAVgc-contacten en Systems engineering;
  • Aantoonbaar werkervaring (minimaal 10 jr.) met technisch management binnen grote infrastructurele projecten na >30 miljoen euro in de fase contractvoorbereiding, realisatie en overdracht in de periode 2000-2019;
  • Aantoonbaar werkervaring met het werken in IPM-rollen bij de overheid;
  • Werkervaring met meewerken aan het KlantEisenSpec-proces en eindbeheerdersverklaringen van meerdere overheden;
  • Werkervaring met het tegelijkertijd omgaan met de besturen van provincie, -gemeente, -waterschappen en RWS binnen één project;
  • Werkervaring met SSK ramingen;
  •  Werkervaring met het aansturen van het proces verlegging Kabels- en Leidingen.

Project:

Het programma IJsseldelta Fase 2 is verdeeld in 4 projecten/percelen, met elk eigen opdrachtgevers. De projecten staan niet los van elkaar, er zijn veel onderlinge afhankelijkheden en veel interactie. IJsseldelta Fase 2 betreft de volgende projecten:

  • Aanleg Reevesluis (opdrachtgever RWS);
  • Dijkversterking Drontermeerdijk over een lengte van 2,8 km (opdrachtgever Waterschap Zuiderzeeland);
  • Aanleg hoogwatervoorziening recreatieterrein (opdrachtgever provincie Overijssel);
  • Vervangen Roggebotkering door een brug (opdrachtgever provincies Flevoland en Overijssel).

De Reevesluis wordt inmiddels (versneld) gerealiseerd, direct aansluitend op de eerste fase van het IJsseldeltaprogramma. De andere drie projecten bevinden zich thans in verschillende stadia van de planuitwerkingsfase en zullen dit jaar starten met de aanbesteding. Alle vier projecten worden gefinancierd door het ministerie van l&W.

De provincies Flevoland en Overijssel hebben, voor eigen rekening aan de scope van de 4e bullit toegevoegd de opwaardering van de N307. Dit project draagt nu als geheel de naam 'N307 Roggebot - Kampen' en omvat dus zowel water- als weginfra onderdelen. Deze uitvraag gaat over ondersteuning op dit project.

Meer specifiek omvat de scope van het project N307 Roggebot-Kampen de volgende onderdelen:

  • Ombouw N307 tussen de N50 bij Kampen en Roggebot tot stroomweg 2x1 voor 100 km/uur met parallelvoorzieningen en zonder gelijkvloerse aansluitingen;
  • Realisatie ongelijkvloerse kruising N306/N307 met aansluitingen;
  • Bouw nieuwe brug van circa 100 meter wateroverspanning, met minimaal 7 meter doorvaarthoogte, rijbaan met één rijstrook per richting, parallelweg en fiets- voetgangersvoorzieningen;
  • Sloop bestaande brug en sluis (inclusief amoveren gronddam met spuivoorziening);
  • Vaargeul ter hoogte van de brug qua ligging/diepte afstemmen op de nieuwe situatie in verband met sloop sluis en nieuwe brug.

Het project N307 Roggebot - Kampen is een gezamenlijk project van de provincies Flevoland en Overijssel, waarbij het ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgeverschap belegd is bij de provincie Flevoland. Het Rijk is medefinancier van het project. Totale omvang van dit project is circa 60 miljoen euro.

De scope van de andere percelen in de planuitwerkingsfase:

De versterking van de Drontermeerdijk betreft het traject vanaf de kruising N307-N306 tot aan de nieuwe Reevesluis, ca. 2,8 km richting Elburg. Op dit traject wordt de spoorwegtunnel gekruist, de Drontermeertunnel van ProRail.

De scope van de recreatieterreinen omvat de recreatiehaventjes langs het tracé van de Drontermeerdijk en het terrein aan de Overijsselse zijde van de huidige sluis met daarin de Musicclub, een kampeerterrein en een kanoclub. Voor deze terreinen worden hoogwatervoorzieningen uitgewerkt.

Voor ieder project is een apart IPM team opgericht, met eigen opdrachtgevers. Tussen de projectteams en de rolhouders van de verschillende projecten vindt regelmatig afstemming plaats.

Alle drie projecten bevinden zich zoals aangegeven in het einde van de planuitwerkingsfase. Het project N307 is qua fasering het sluitstuk van het geheel. De aanbesteding is voorzien begin 2019 en de realisatiefase dient afgerond te zijn eind 2022. De andere projecten worden eerder gerealiseerd. Omdat Flevoland penvoerder is van het project gelden de werk- en kwaliteitsprocessen van de provincie Flevoland.

Het project wordt vastgelegd in een D&C contract op basis van UAV-GC. De voorziene aanbesteding omvat een selectiewijze met elementen van Concurrentiegerichte dialoog/BVP om te komen tot 1 partij. In de selectiewijze zal prijsvorming geen of nauwelijks een rol spelen. Na gunning gaan wij samen met de geselecteerde partij het referentieontwerp en de VSE optimaliseren en waar noodzakelijk zienswijzen indienen op de hoofdbesluiten die in die fase in procedure zijn gebracht.

In deze ontwerpoptimalisatiefase wordt toegewerkt naar overeenstemming over de realisatiefase (binnen de daarvoor gestelde kaders) en kan na acceptatie de realisatie starten. Natuurlijk zijn en worden in deze strategie GO/NO-GO momenten specifiek gemaakt. Het uitwerken van deze strategie is onlangs gestart. Beoogde start aanbesteding is Q4 2019 met een gunning begin 2020.

Tariefindicatie, beschikbaarheid en overige opmerkingen

Startdatum: ZSM

Einddatum: eind project (verwachting eind 2022)

Tarief: €100,- per uur excl. BTW incl. kosten.

Aantal uur per week: 32 – 36 uur

Deadline: dinsdag 19 maart voor 10:00 uur

1e gesprek: maandag 25 maart tussen 10.00 en 12.00 uur (bij provinciehuis Flevoland)

2e gesprek: maandag 1 april om 9.00 uur (bij provinciehuis Zwolle)

Locatie: Zwolle en Lelystad

Deze vacature is ingetrokken op 20-5-19 om 10:49. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen