Inkoop/contract manager (20-24 uur per week)

aanvraag ingetrokken wordt begin februari opnieuw uitgezet.

Wijzigingen zullen dan vooral betreffen:

  • meer focus op zelfstandig uitvoeren operationele werkzaamheden
  • men dient minimaal 75% van de tijd aanwezig te zijn op locatie. Thuiswerken is zeer beperkt mogelijk

Over INVEST-NL

Nederland moet duurzamer en innovatiever. Dat vraagt om toewijding, geduld en kapitaal. Maar dat vraagt vooral om ondernemers. Echte ondernemers met echt goede plannen voor het Nederland van de toekomst. En wij zijn er om die echt goede plannen te financieren.

Dat lukt alleen met een heel goed team. Mensen die bereid zijn zich flink in te zetten, maar die zich vooral gemotiveerd voelen door onze missie en door de mogelijkheid bij ons veel en snel te leren. Je bent van harte welkom om het samen met ons waar te gaan maken.

Invest-NL wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor divers toptalent dat verschil wil maken. Een team waar je jezelf kunt zijn, waar iedereen gelijke kansen krijgt en alles uit zichzelf kan halen, ongeacht gender, afkomst, leeftijd of geaardheid. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker. Zo verankeren wij onszelf in de samenleving en groeit onze denkkracht.

Op ons kantoor in Amsterdam en thuis wordt gewerkt aan complexe (financiële) vraagstukken om Nederland duurzamer en innovatiever te maken. We zijn een organisatie met korte lijnen en hebben op dit moment 75 medewerkers in dienst en hebben de ambitie om nog verder te groeien. Reken bij ons op een open en transparante sfeer, uitdagend werk en veel ruimte om te ontwikkelen.

Opdrachtomschrijving

  • Coördineren en begeleiden van, adviseren over en ondersteunen bij inkooptrajecten (enkelvoudig/meervoudig en Europese aanbestedingsprojecten) inclusief het juridisch beoordelen van offertes en inkoopcontracten en de bijbehorende algemene voorwaarden
  • Correct en tijdig contractbeheer welke Invest-NL aangaat met externe partijen
  • Monitoren SLA’s/contracten overeengekomen met externe partijen inzake uitbestede dienstverlening

Gewenst profiel

  • Ongeveer 5+ jaar ervaring
  • juridische inhoudelijke kennis van het aanbestedingsrecht

de procedure

  • Aanbieden kan tot en met dinsdag 31 januari 2023 12h00. LET OP: CV’s worden dagelijks beoordeeld en indien passend ter beoordeling aan de klant verzonden. Indien hier een match uit volgt kan de aanvraag eerder sluiten
  • CV's dienen voorzien te zijn van een motivatie
  • Let op! Wanneer een zzp'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.

reden van aanvraag

De huidige Inkoop/contract manager werkt tijdelijk niet fulltime, deze rol is ter vervanging van deze uren. De  Inkoop/contract manager is dus wel parttime aanwezig om te helpen bij deze werkzaamheden.

Verwachte duur is 3 maanden.

Deze vacature is ingetrokken op 27-1-23 om 15:14. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Christian Tillemans
[email protected]
06-82058229

Delen