) ;

Reageren

Data Engineer

Vul je naam en emailadres in, upload je CV, laat je tarief achter en schrijf eventueel een motivatie.

Reactie als
Wil je als leverancier van professionals een kandidaat voordragen? Registreer je bedrijf of log in.

Je tarief ex. BTW.

Door op de knop 'Reageren' te drukken geef je ons toestemming om een account voor je te maken en voor de verwerking van je gegevens volgens het het privacy statement.

Na de bevestiging van je reactie wordt je doorgestuurd naar de esd.next app. Daar kun je je profiel verder aanvullen of weer terug gaan naar de marktplaats. We sturen je ook een mail om je account te activeren en een wachtwoord te kiezen.

;

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen

Data Engineer

De Veiligheidsregio Kennemerland is op zoek naar twee Data Engineers!

De opdrachtgever

De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) werkt voor de negen gemeenten in de regio. Wij bestaan uit GGD (waaronder de Ambulancezorg), de Brandweer, Crisisbeheersing Kennemerland, Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland, Zorg- en Veiligheidshuis, Veilig Thuis en de ondersteunende afdelingen. Er werken circa 1400 medewerkers (inclusief vrijwilligers) bij ons.

Het verzorgingsgebied van de VRK telt ruim een half miljoen inwoners en beslaat 9 gemeenten. Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle Veiligheidsregio’s in Nederland.

Wij willen ons ontwikkelen naar het regionale kennis-en expertisecentrum voor fysieke veiligheid en publieke gezondheid in Kennemerland. Ons handelen reflecteert wat wij als VRK(-ers) willen uitstralen; professioneel, collegiaal, klantgericht en betrouwbaar.

De VRK wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers volop wil benutten.

Een centrale ambitie van de VRK ligt bij het integraal beleggen van BI/datagedreven werken in onze organisatie aan de hand van de behoeften die we treffen bij het uitoefenen van onze activiteiten. Denk aan dashboards die ons helpen met effectief aansturen van onze capaciteit en voorspelende analyses waarmee we brandrisico’s of verspreiding van infectieziekten kunnen anticiperen.

Om BI van de grond te krijgen willen wij een klein “BI Taskforce” bijeenroepen die ons gaat helpen met het inrichten van de basis infrastructuur die wij nodig hebben om onze BI-doelen ambities te realiseren.

De opdrachtomschrijving

Als data engineer/BI-specialist binnen onze BI Taskforce ga je de VRK adviseren over de optimale inrichting van de noodzakelijke (cloud)infrastructuur die nodig is voor de realisatie van de geïdentificeerde use-cases. Daarnaast is het ontsluiten van databronnen een kernactiviteit van je rol. Voor het ontsluiten van databronnen moet je werken met meerdere ketenpartners en partijen in onze omgeving die diverse systemen beheren waar we data vandaan moeten ophalen. Je helpt ons nieuwe en creatieve manieren bedenken om de benodigde data te kunnen ontsluiten.

Tenslotte zal je werken aan het inrichten van datawarehouses en bijbehorende ETL-processen om de juiste data aan te bieden aan de gebruikers.

Door de onderstaande activiteiten zal je ons helpen om datasets te creëren die benaderd en gebruikt kunnen worden door gebruikers in de organisatie t.b.v. hun BI-toepassingen (dashboards, analyses, enz.). 

Jouwe team

Als data engineer/BI-specialist ben je lid van de nieuwe BI-taskforce die opereert onder het toezicht van het ICT-IM Bord. De Informatiemanager is verantwoordelijk voor de operationele aansturing van de BI-taskforce in opdracht van het ICT-IM Bord. De BI-taskforce werkt aan het beheren en ontsluiten van databronnen (gegevens, data, digitaal kaartmateriaal en documenten, enz.) voor de gehele organisatie. De BI Taskforce bestaat voorlopig uit twee data engineers en wordt op den duur uitgebreid met datawetenschapers/-analisten die verder gaan werken aan het modeleren en analyseren van de datasets die jij helpt creëren. In deze rol interacteer je vaak met de collega’s van Informatisering & Automatisering (I&A), gebruikers uit de meerdere sectoren in de organisatie en met de Informatiemanager die de BI taskforce aanstuurt.


Over jou

Je snapt de behoeften van de gebruikers en je kan deze behoeften vertalen naar infrastructurele vereisten; je durft initiatief te nemen, je bent resultaatgericht en vooral kan je problemen vanuit meerdere kanten benaderen. Je bent bekend met Microsoft Azure services en je bent helemaal thuis bij datawarehousing- en ETL-processen. En uiteraard weet je altijd databronnen te ontsluiten en je kan je connectoren/API’s toepassen voor dit doeleind.

Je beschikt over de volgende kennis:

 • Aantoonbaar HBO+ werk- en denkniveau
 • Ervaring met Python en SQL is essentieel; ervaring met RegEX/Postgres, R en PowerShell zijn een grote plus
 • Ervaring met de opbouw van (complexe) ETL flows
 • Ervaring met bestands- en uitwisselingsformaten (XML, JSON)
 • Bekend met PowerBI en/of andere apps die gebruik worden om BI-data te benutten
 • Kennis van Azure en cloudservices voor data science e/o datawarehouses (bijv. DataFactory, Databricks, Cosmos DB e.d.)

Jouw kenmerken zijn:

 • Sterk probleemoplossend vermogen (je houdt van puzzels!)
 • Resultaatgericht en proactief
 • Analytisch en goed met het vertalen van behoeften naar oplossingen
 • Pragmatisch en “hands-on”
 • Zelfstandige teamspeler: je doet dingen zelf maar wel in afstemming met je collega’s

De procedure

 • Aanbieden kan tot en met 24 februari 2023 om 11:00 uur.
 • Startdatum: z.s.m.
 • Enkel CV's die via het systeem ESD worden aangeboden worden in behandeling genomen, CV's die per mail of andere communicatiekanalen worden verzonden, worden niet in behandeling genomen.
 • CV's dienen voorzien te zijn van:
  • Uurtarief (marktconform)
  • Beschikbaarheid kandidaat
  • Woonplaats kandidaat
  • Uren per week
  • Startdatum
  • Vakanties gepland binnen 3 maanden

Letop! Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten. Indien een ZZP’er wordt voorgesteld via een bureau dan dient onderstaande duidelijk te worden aangegeven in het voorstel:

 • Kandidaat of ZZP’er is op de hoogte van de aanbieding.
 • Het inhuurtarief van de ZZP’er en de bureaumarge wordt vermeld (marges hoger dan 15 euro worden niet geaccepteerd).
 • ZZP’er is op de hoogte van de marge.