Jeugdarts

Samen voor het Kind

De sector Jeugdgezondheidszorg bewaakt, beschermt en bevordert de individuele en collectieve gezondheid van jeugdigen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar door vroegtijdige interventie bij gezondheidsproblemen. Wij zoeken per direct meerdere Jeugdartsen 0-18 jarigen en 4-18 jarigen voor 24-36 uur per week.

De jeugdarts 0-18 jarigen is voor de locaties in de regio Haarlemmermeer

De jeugdarts 4-18 jarigen is voor de locaties Heemskerk, IJmuiden, Haarlem e.o.

Wil jij werken als jeugdarts, in de preventieve gezondheidszorg voor ouders en kinderen met veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen? Wil jij ouders adviseren over gezond en veilig opgroeien en kinderen en jongeren echt leren kennen in hun omgeving? Werken in een team, meedenken met scholen en actief samenwerken met ketenpartners?

Als jeugdarts kun je de tijd nemen voor het kind en de ouder en je verdiepen in de mogelijke problematiek. Ieder kind groeit en ontwikkelt en jij draagt hieraan bij! Ons motto is ‘Samen voor het kind!’

Werken als jeugdarts bij ons betekent dat je als persoon écht gezien wordt én er aandacht is voor je persoonlijke ontwikkeling.

Wat maakt deze opdracht zo interessant?

 • Afwissend werk: van spreekuren voor ouders en kinderen tot contacten met scholen en netwerkpartners
 • Je kijkt en werkt op een brede manier; vanuit medisch, psychisch en sociaal perspectief, gericht op preventie
 • Intervisie met collega’s vanuit de hele organisatie
 • Er is een laagdrempelige manier van werken met ketenpartners en in onze samenwerking met hen op het gebied van doorverwijzen

Jouw rol

Als jeugdarts heb jij als doel de gezondheid van kinderen en jongeren te bevorderen.

Je hebt aandacht voor de lichamelijke, psychosociale en emotionele ontwikkeling van het kind. Je voert preventief medische gezondheidsonderzoeken uit, onderzoeken op indicatie en je werkt mee aan het rijksvaccinatieprogramma. Voor de 0-4 jarigen ligt de nadruk tevens op de vroege opsporing van ziektes en de vroegtijdige onderkenning van ontwikkelingsstoornissen. Daarnaast neem je (incidenteel) deel aan diverse overlegvormen en (beleids)netwerken. Nieuwe kennis of informatie die je hebt opgedaan in de spreekkamer, pak je verder op met de ouders, in samenwerking met scholen en/of in netwerken met medisch specialisten, paramedici en andere zorgverleners. Je collega’s zijn professioneel en enthousiast en werken op een persoonlijke manier samen. Zij staan graag naast de kinderen, jongeren en ouders.

Wanneer pas jij bij ons?

 • Je bent arts, bij voorkeur jeugdarts en het is een pre als je affiniteit hebt met speciaal onderwijs
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met jeugdgezondheidszorg en publieke gezondheidszorg
 • Je beschikt bij voorkeur over werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Je bent analytisch en empathisch ingesteld, zelfstandig en neemt initiatief
 • Je bent in bezit van rijbewijs en bij voorkeur een auto

Je komt te werken in een innovatieve, dynamische, klantgerichte organisatie. Dat betekent voor ons allemaal dat we zelf onze verantwoordelijkheid nemen, initiatief tonen, lef hebben, met goede en vernieuwende ideeën komen. Dit doen we vanuit vakmanschap, talenten en passie! In een zelfstandig team!

GGD Kennemerland

GGD Kennemerland bewaakt, beschermt en bevordert de volksgezondheid van de ruim half miljoen inwoners van de Veiligheidsregio Kennemerland. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar voor onze burgers. GGD Kennemerland is een energieke organisatie met circa 400 medewerkers en bestaat uit Preventie, Advies & Crisis, Jeugdgezondheidszorg, Ambulancezorg, Veilig Thuis en het Zorg- en Veiligheidshuis. Samen voeren wij een verscheidenheid aan taken uit: van consultatiebureau tot Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen, van infectieziektebestrijding tot medische milieukunde. GGD Kennemerland is onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland.

De VRK

De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) werkt voor de negen gemeenten in de regio. Zij bestaat uit GGD (waaronder de Ambulancezorg), de Brandweer, Crisisbeheersing Kennemerland, Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland, Zorg- en Veiligheidshuis, Veilig Thuis en de ondersteunende afdelingen. Er werken circa 1400 medewerkers (inclusief vrijwilligers).


DE PROCEDURE

 • Aanbieden kan tot en met 31-7-2023
 • Startdatum: in overleg, onder voorbehoud is verlenging mogelijk.
 • CV's worden tussentijds beoordeeld ( Mocht er voor de sluitingsdatum een geschikte kandidaat gevonden worden zal de aanvraag eerder sluiten).
 • Enkel CV's die via het systeem ESD worden aangeboden worden in behandeling genomen, CV's die per mail of andere communicatiekanalen worden verzonden, worden niet in behandeling genomen.
 • CV's dienen voorzien te zijn van:
  • Uurtarief (marktconform)
  • Beschikbaarheid kandidaat
  • Woonplaats kandidaat
  • Uren per week
  • Startdatum
  • Vakanties gepland binnen 3 maanden


Deze vacature is ingetrokken op 9-8-23 om 13:30. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Elize Vos
[email protected]

Delen