ICT Releasemanager

Rol Beschrijving

In deze rol ben je als ICT Releasemanager verantwoordelijk voor het begeleiden en coördineren van software en technische releases zodanig dat deze releases goed en gecontroleerd in productie worden genomen, zonder verstoringen.
Je bent verantwoordelijk voor het op een juiste manier plannen, samenstellen, coördineren, uitrollen en goedkeuren van de uitrol van zowel software en technische releases.
Wijzigingsverzoeken worden door de Changemanager bij de Releasemanager aangeboden om deze op een x-moment te releasen. Je stelt de releasekalender op, stemt deze af met betrokken stakeholders en coördineert de in-productiename van de vastgestelde releases.

Wijzigingsverzoeken worden vanuit het Change proces aangeboden bij de Releasemanager. De Releasemanager zorgt ervoor dat de wijzigingsverzoeken op afgestemde momenten in productie worden genomen.
Als Releasemanager ben je verantwoordelijk voor de releasekalender. Deze stel je op en stem je af met de betrokken stakeholders. Je bewaakt en rapporteert over de uitvoering van het releasemanagementproces. Binnen dit proces dien je zoveel mogelijk de controles en deployment handelingen te standaardiseren en te automatiseren. De Releasemanager valideert de consistentie van de Acceptatie en Productie omgeving.
De Releasemanager sluit de release af, evalueert en verbetert waar nodig het proces en draagt zorg voor het completeren van het dossier met alle relevante en verplichte documenten voor eventuele verantwoording aan in- en externe toezichthouders. CBR staat voor de uitdaging om het releasemanagementproces verder te ontwikkelen en te moderniseren. We verwachten dat je daar een belangrijke rol in gaat spelen. In samenwerking met de development- en operations-teams, de functioneel beheerders en de business.

Als Releasemanager maak je deel uit van het ICT Servicemanagement team van de afdeling ICT.

Gewenst niveau: 

Medior of Senior

Specifieke eisen vacature

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Aantoonbare ervaring met Releasemanagement en Changemanagement;
 • Een stressbestendige en resultaatgerichte teamspeler, die energie krijgt van het plannen en coördineren van releases;
 • Kennis en ervaring van ICT Servicemanagement en met de inrichting van ITIL-processen;
 • Kennis en ervaring met Azure DevOps is een pré;
 • Een stevige persoonlijkheid met een groot verantwoordelijkheids-gevoel;
 • Bereidheid om werkzaamheden (releases) ook buiten kantoortijden en in het weekend uit te voeren.

PROCEDURE

Aanbieden kan tot en met maandag 23 januari 2023 11h00.
Enkel CV's die via het systeem ESD worden aangeboden worden in behandeling genomen, CV's die per mail of andere communicatiekanalen worden verzonden, worden niet in behandeling genomen.
Mocht het zo zijn dat er eerder een geschikte kandidaat wordt gevonden dan zal de aanvraag eerder sluiten.

CV's dienen voorzien te zijn van:

 • Korte motivatie
 • Beschikbaarheid:
 • Mogelijke startdatum

Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.

Het CBR wil inhuuropdrachten sluiten met een zo kort mogelijke keten, voorkeur gaat uit naar een medewerker in loondienst of een ZZP’er zonder tussenkomst van een bureau.

Het is niet toegestaan om medewerkers in loondienst bij een ander bureau voor te stellen.

Indien een ZZP’er wordt voorgesteld via een bureau dan dient onderstaande duidelijk te worden aangegeven in het voorstel:

 • Kandidaat of ZZP’er is op de hoogte van de aanbieding
 • Indien ZZP’er:
  • Het inhuurtarief van de ZZP’er en de bureaumarge wordt vermeld (marges hoger dan 15 euro worden niet geaccepteerd)
  • ZZP’er is op de hoogte van de marge
  • Leverancier gaat ermee akkoord dat na 1850 uur de bureaumarge vervalt en de inhuuropdracht direct wordt gesloten wordt met de ZZP’er zonder dat een concurrentiebeding, relatiebeding of ander beding aan een Externe opgelegd zal worden.
 • De opdracht valt in schaal 70 CAO CBR

Deze vacature is ingetrokken op 30-1-23 om 11:52. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen