Reageren

Senior Rentmeester

Vul je naam en emailadres in, upload je CV, laat je tarief achter en schrijf eventueel een motivatie.

Reactie als
Wil je als leverancier van professionals een kandidaat voordragen? Registreer je bedrijf of log in.

Je tarief ex. BTW.

Door op de knop 'Reageren' te drukken geef je ons toestemming om een account voor je te maken en voor de verwerking van je gegevens volgens het het privacy statement.

Na de bevestiging van je reactie wordt je doorgestuurd naar de esd.next app. Daar kun je je profiel verder aanvullen of weer terug gaan naar de marktplaats. We sturen je ook een mail om je account te activeren en een wachtwoord te kiezen.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen

Senior Rentmeester

De Opdrachtgever HDSR

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) staat midden in de maatschappij. Dagelijks werken meer dan 600 enthousiaste en betrokken professionals aan veilige dijken, droge voeten en schoon water in een groot deel van provincie Utrecht en in een deel van Zuid-Holland. We zorgen ervoor dat we hier nú kunnen wonen en werken en zijn volop aan de slag met thema’s als klimaatverandering om dit ook naar de toekomst toe te garanderen. Wil je meer weten over HDSR, klik dan hier.

Context

Wegens het vertrek van huidige ingehuurde senior rentmeester Grondzaken zoeken wij vervanging. 

Wat je gaat doen

Gelet op de grote hoeveelheid werk de komende tijd zijn extra handen nodig in de projectmatige verwerving van grond en de advisering daarover. Je regelt grondzaken (waaronder verwerving van gronden, inclusief onderhandelingen) binnen voorkomende projecten waaronder diverse IPM projecten. In deze functie adviseer je intern, zowel ambtelijk als bestuurlijk, over juri­dische aspecten bij grondtransacties en andere zaken van privaatrechtelijke aard. Bovendien bewaak je de uitgangspunten van ons eigendommenbeleid.

Zelfstandigheid is een must in deze rol. Je bent medeverantwoordelijk voor het bewaken van de uitgangspunten van ons grondbeleid en de continuïteit ervan. Bovendien help je het team grondzaken, waar je onderdeel van uitmaakt, met het verder professionaliseren van werkstromen. Met jouw inspanningen help je anderen hun doelen te behalen.

Deze functie daagt je uit om in een veranderende omgeving, met oog voor de belangen van verschillende partijen en met behoud van een goede relatie, resultaten te bereiken. Je werkt hierbij nadrukkelijk samen met in- en externe rentmeesters en collega’s van andere afdelingen binnen ons waterschap.

Afdelings- / teaminformatie

Het team grondzaken, dat deel uitmaakt van de afdeling Waterbeheer, is verantwoordelijk voor de bewaking en uit­voering van het grond- en vastgoedbeleid van HDSR. Vanuit dit team worden taken verricht voor zowel de beheerorganisatie als voor (grote) projecten, zoals de versterking van de Lekdijk, de verbetering van de regionale waterkeringen en de uitbreiding van de Klimaatbestendige Water Aanvoer (KWA+).

Wat maakt jou succesvol?

 • Minimaal een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van grondzaken, vastgoed of juridische zaken.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als senior rentmeester of vanuit een relevante functie binnen bijvoorbeeld een overheid of rentmeesters kantoor.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de Wet ruimtelijke ordening, Ont­eigeningswet, Omgevingswet, pachtrecht en Europees landbouwbeleid is van belang.
 • Ervaring met vastgoedprogramma’s, bij voorkeur P8.

PROCEDURE

 • Aanbieden kan tot 30 november om 09:00 uur
 • Pre-intakes worden tussentijds ingepland
 • Gesprekken worden via Teams ingepland op 6 december tussen 14:00 en 17:00 uur.
 • Startdatum 12 december 2022 (dit is tevens bespreekbaar)
 • Cv's dienen voorzien te zijn van:
  • Uurtarief (marktconform)
  • Beschikbaarheid kandidaat (aantal uren per week)
  • Woonplaats kandidaat
  • Startdatum
  • Vakanties gepland binnen 3 maanden

Let op!

 • Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.
 • Wij dienen namelijk voor het voorstellen bij de klant de kandidaat kort (telefonisch) te interviewen