Senior adviseur interne communicatie a.i

Het Juridisch Loket helpt en ondersteunt burgers in een steeds ingewikkeldere samenleving. Onze professionals geven juridische informatie en adviezen aan klanten in heldere taal en verwijzen gericht naar externe deskundigen en organisaties als dit nodig is.

Het Juridisch Loket is een landelijk werkende organisatie en een onafhankelijke stichting met 30 vestigingen en ruim 350 collega’s. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht (nabij station Utrecht Centraal) worden deze 30 locaties ondersteund door Bedrijfsvoering, waaronder de afdeling Facilitair, Finance en Communicatie.

Wij zijn op zoek naar een collega die hen vanaf september voor een periode van circa 6 maanden kan komen versterken in verband met tijdelijke vervanging vanwege zwangerschapsverlof.

Het Juridisch Loket wijst iedereen die bij ons aanklopt de weg naar het recht. Dat blijven we natuurlijk doen, maar de manier waarop gaat veranderen. Het stelsel voor gefinancierde rechtsbijstand gaat veranderen en wij werken aan een nieuwe visie op onze dienstverlening. En jij gaat ons helpen je nieuwe collega’s daar net zo enthousiast over te maken als wij zijn. Want draagvlak van onze collega’s is van het allergrootste belang voor het slagen van onze transitie. En dat is waar jij in beeld komt. Want jij bent dol op verandering. Zeker als het meteen ook verbetering is.  

Dit ga jij doen

Je adviseert over de strategische richting van de interne communicatie en je leidt de uitrol daarvan. Samen met de interne communicatieadviseur adviseer je projectleiders en managers over hun rol in de communicatie en het betrekken van stakeholders bij hun project. Je stelt communicatieplannen op voor de projecten binnen het veranderprogramma en je voert ze uit. Je geeft je creatieve kwaliteiten alle ruimte in de communicatiemiddelen die je ontwikkelt of laat maken door externe bureaus. Daarbij heb jij de controle over het budget en adviseer je collega’s hoe we samen onze doelstellingen kunnen halen. Als organisatie dienen wij de maatschappij, daarom bekijk je alle vraagstukken en communicatie door die bril.

Dit is jouw team

Je wordt onderdeel van het team Strategie, Beleid en Communicatie op het hoofdkantoor vlak bij het Centraal Station in Utrecht. Jij krijgt functioneel de leiding over 2 collega’s. Met jouw ervaring en kennis help je hen om de nieuwe boodschap mee uit te dragen. Zo zorg jij ervoor dat al onze medewerkers goed geïnformeerd én enthousiast zijn over de ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie. Je interne doelgroep: 350 collega’s die in 30 vestigingen Nederland juridisch op weg helpen.

Dit ben jij:

  • Jij ondersteunt graag een organisatie die mensen helpt
  • Je denkt en werkt op HBO of WO niveau.
  • Je kan goed uit de voeten in een organisatie die aan het veranderen is.
  • Je hebt minimaal 15 jaar ervaring met vergelijkbaar werk.
  • Jij hebt een goede dag als je merkt dat je collega’s jouw verhaal niet alleen snappen, maar ook voelen.
  • Je adviseert graag en goed.
  • Je voelt je thuis in organisatie die iets vraagt van je strategische en politieke inzicht.
  • Als je ervaring hebt met storytelling worden we daar extra blij van.
  • Je bent creatief en je kunt je verhaal goed schriftelijk en mondeling overbrengen.

Dit bieden wij:

Je komt te werken in een organisatie die onze maatschappij wil helpen. Je krijgt veel vrijheid. Je werkt op kantoor in een prachtig oud pand. Of thuis zoals jij dat wilt. De werksfeer is professioneel, maar wel relaxed.

Meer weten voordat je gaat solliciteren? Gaan we regelen. Neem gerust contact op met  Christian Tillemans op [email protected]

De procedure:

  • Reageren op deze aanvraag kan tot en met 31 augustus 12h00. CV's worden dagelijks beoordeeld en eventueel aangeboden bij de klant. Zodra een geschikte kandidaat gevonden is, sluit de aanvraag.
  • Voorstellen en CV's zijn voorzien van:
    • Beschikbaarheid in uren per week
    • Kandidaat is een ZZP’er of in loondienst. Indien ZZP’er:
      • Bureaumarge
      • Is de kandidaat op de hoogte van de marge?
  • Indien aangeboden kandidaat een ZZP'er is, zal er met het bemiddelingsbureau een margeovereenkomst gesloten worden en met de ZZP'er direct een overeenkomst van opdracht.
  • Reageren kan enkel via ons portal. Kandidaten die per mail of andere wijze worden aangeboden, worden niet in behandeling genomen



Deze vacature is ingetrokken op 23-8-22 om 15:41. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Christian Tillemans
[email protected]
06-82058229

Delen