Corporate Inkoper

Opdrachtomschrijving opdracht:

De huidig Corporate inkoper heeft intern een andere functie gevonden en daarom is SURF met spoed op zoek naar een vervanger. Er loopt een interne sollicitatieprocedure, maar als die niet tot kandidaten leidt, wil SURF de functie tijdelijk op a.i. basis vervullen. Er zal ondertussen ook een externe vacature geplaatst worden, op zoek naar een vaste medewerker. Zodra die gevonden is en overdracht heeft plaatsgevonden, nemen we afscheid van de interim oplossing.

Dan de opdracht en situatie zelf: op dit moment heeft SURF één Corporate inkoper binnen het team “Kwaliteit, Inkoop en Juridisch”. Hier zitten ook de privacy- en security officers en juristen. KIJ is qua inkoop verantwoordelijk voor het Inkoopbeleid en de eigen inkoop van SURF. Dat betreft bijvoorbeeld de inkoop van hard- en software voor dienstverlening, maar ook de aanbestedingen voor bedrijfsvoering.
De uitvoering van inkoopdienstverlening aan de leden is binnen een aparte afdeling gepositioneerd en wordt niet uitgevoerd door KIJ.
Op dit moment is de SURF inkoop nog te decentraal georganiseerd, deels doordat SURF gefuseerd is uit drie oude werkmaatschappijen en deels door een te beperkte centrale inkoopformatie. SURF beweegt toe naar een gecoördineerde inkoop en wil CATS CM implementeren. Ondertussen moeten de inkooptrajecten wel begeleid worden.

Ook is SURF van plan de het inkoop sub-team binnen KIJ uit te breiden met in ieder geval één extra senior inkoper, mogelijk meer (evt. op tijdelijke of inhuurbasis). De Corporate Inkoper functioneert hierbij als functioneel leidinggevende van dit sub-team, bepaald de inzet van resources en doet de inhoudelijke afstemming met relevante stakeholders binnen SURF.

De Corporate Inkoper heeft daarom een aantal opdrachten:

1) Invulling geven aan de inkoopondersteuning voor de grote en meest relevante inkooptrajecten en aanbestedingen.
2) Het recent aangenomen inkoopbeleid implementeren en o.a. CATS CM en contractmanagement in het bijzonder vormgeven binnen SURF.
3) Leiding geven aan het inkoop-subteam binnen KIJ.

Gevraagd profiel, ervaring, expertises

 • · Ruime ervaring als (senior) inkoopadviseur in (Europese) aanbestedingen.
 • · Ruime ervaring met een decentrale of gecoördineerde inkooporganisatie, idealiter uitgaande van CATS CM.
 • · Inkoopervaring binnen een IT-omgeving, idealiter met ervaring of affiniteit met bijvoorbeeld netwerken, (super)computing, inhuur van developers en technische beheerpartijen.
 • · Organisatie sensitiviteit en communicatieve vaardigheden passend bij de centrale functie. En gesprekspartners (zowel senior management als operationeel verantwoordelijken).

Wens einddatum of duur:
Zodra de functie met een vaste collega vervult is en overdracht heeft plaatsgevonden (1 maand overlap tussen de interimmer en vaste medewerker).


PROCEDURE:

 • Aanbieden kan tot en met donderdag 4 augustus 11h00
 • Gesprekken zijn in de week van 8 augustus
 • Uit het aanbod moet duidelijk blijken dat het profiel aan de functie eisen voldoet. Is dit niet duidelijk uit het CV, dan zal de kandidaat afgewezen worden.
 • Het tarief is alle in, exclusief BTW en tussen de € 110,- en € 135,- afhankelijk van ervaring.
 • Kandidaat is op de hoogte van de aanbieding.
 • Kandidaat is een ZZP’er of in loondienst. Indien ZZP’er:
  • Bureaumarge
  • Is de kandidaat op de hoogte van de marge?

  Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten. 

  Deze vacature is ingetrokken op 16-8-22 om 16:08. Reageren is niet meer mogelijk.
  Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

  Contactpersoon

  Vragen over de opdracht?

  Delen