Senior Inkoper

Opdrachtomschrijving opdracht

Achtergrond: SURF wil haar centrale inkoopondersteuning uitbreiden en zoekt hiervoor ene Senior Inkoopadviseur. Hiervoor loopt een interne vacature, maar als die niet tot kandidaten leidt wil SURF de functie zo snel mogelijk op interim basis vervullen. Hetzelfde geldt voor de positie van Corporate Inkoper.

De opdracht en situatie zelf: op dit moment heeft SURF één Corporate inkoper binnen het team “Kwaliteit, Inkoop en Juridisch”. Hier zitten ook de privacy- en security officers en juristen. KIJ is qua inkoop verantwoordelijk voor het Inkoopbeleid en de eigen inkoop van SURF. Dat betreft bijvoorbeeld de inkoop van hard- en software voor dienstverlening, maar ook de aanbestedingen voor bedrijfsvoering.

De uitvoering van inkoopdienstverlening aan de leden is binnen een aparte afdeling gepositioneerd en wordt niet uitgevoerd door KIJ.
SURF heeft de inkoop sterk decentraal georganiseerd. Er ligt de wens hier sterkere coördinatie op toe te passen (op basis van CATS CM), maar veel verantwoordelijkheid decentraal te houden. SURF wil het centrale inkoopteam voor de eigen inkoop uitbreiden met een Senior Inkoper. Deze inkoper zal de organisatie ondersteunen bij grotere inkooptrajecten (incl. vaak EU aanbestedingen) en inkooptrajecten onder de aanbestedingsgrens waarbij toch extra ondersteuning nodig is. Omdat het vinden van een vaste medewerker tijd in beslag zal nemen, staat deze interim opdracht uit ter overbrugging. Zodra een vaste medewerker gevonden is en de overdracht heeft plaatsgevonden (ongeveer een maand overlap) zal de interim opdracht eindigen.

Gevraagd profiel, ervaring, expertises

 • Ruime ervaring als (senior) inkoopadviseur in (Europese) aanbestedingen.
 • Ruime inkoopervaring binnen een IT-omgeving, idealiter met ervaring of affiniteit met bijvoorbeeld netwerken, (super)computing, inhuur van developers en technische beheerpartijen.
 • Organisatie sensitiviteit en communicatieve vaardigheden passend bij de centrale functie. En gesprekspartners (zowel senior management als operationeel verantwoordelijken).

PROCEDURE:

 • Aanbieden kan tot en met donderdag 4 augustus 10h00
 • Gesprekken zijn in de week van 8 augustus
 • Uit het aanbod moet duidelijk blijken dat het profiel aan de functie eisen voldoet. Is dit niet duidelijk uit het CV, dan zal de kandidaat afgewezen worden.
 • Het tarief is alle in, exclusief BTW en tussen de € 95,- en € 120,- afhankelijk van ervaring.
 • Kandidaat is op de hoogte van de aanbieding.
 • Kandidaat is een ZZP’er of in loondienst. Indien ZZP’er:
  • Bureaumarge
  • Is de kandidaat op de hoogte van de marge?

  Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten. 


  Reageren Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

  Contactpersoon

  Vragen over de opdracht?

  Delen