Product Owner IT-infra

Over HDSR

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. HDSR is één van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. HDSR bestaat uit een algemeen bestuur, een college van Dijkgraaf en Hoogheemraden en meer dan 500 medewerkers. HDSR is in transitie om voorbereid te zijn op de veranderende opgaves die van buitenaf op haar af komen. HDSR staat voor een grote opgave: in de komende jaren zal zij een forse inspanning doen en bijdragen aan het Hoog Water Beschermingsprogramma. Dit maakt dat er aanzienlijke projecten gestart zijn en worden. Voor deze projecten zijn wij onder andere op zoek naar een Product Owner IT-infra.


Wat ga je doen?

Als Product Owner sta je samen met het scrumteam IT-infra voor de vlekkeloze levering van onze IT-infrastructuren en het stapsgewijs verbeteren en ontwikkelen daarvan op basis van de productvisie en de roadmap. Je bent voortdurend in verbinding met stakeholders in de HDSR-organisatie en bent het voor hen het aanspreekpunt voor de IT-infra. Je weet wat er speelt, wat de behoeften in de organisatie zijn en kent de ontwikkelingen in de markt.

De input van de stakeholders vertaal je in lijn met de productvisie en roadmap naar een concrete werkvoorraad voor het team. In afstemming met de stakeholders en het team prioriteer je voor iedere sprint de uit te voeren werkzaamheden met als doel om maximale waarde te leveren aan de organisatie. Na afloop van iedere sprint presenteer je samen met het team in de sprint review de waarde die je hebt geleverd en stem je af wat je in de volgende sprint gaat opleveren.

Je monitort de bestedingen in het lopende jaar en stemt daarover af met de financieel manager met het oog op een goede beheersing van de beschikbare budgetten. Waar nodig zorg je voor bijsturing. Je neemt deel aan de afstemming met van leveranciers, vraagt offertes op en verstrekt opdrachten voor werkzaamheden voor de IT-infra.

In je werkzaamheden word je geadviseerd en ondersteund door collega's van onder meer architectuur, informatiebeveiliging, contractmanagement, financieel management en service management. Daarnaast stem je regelmatig af met de Product Owners van de andere IT-Diensten. De verantwoordelijkheid voor en de uitvoering van de personele zaken ligt bij de Teammanager Automatiseringsdiensten.


Wat maakt jou succesvol?

Je hebt passie voor je vak en ruime kennis en werkervaring op het gebied van IT-infrastructuren. Je bent een verbinder pur sang, stimuleert een goede sfeer in het team en onderhoudt actief contacten binnen en buiten de organisatie. Je hebt breed overzicht, bent communicatief vaardig en neemt
graag initiatief voor ontwikkeling en verbetering. Je bent inlevend, weet wat er in de organisatie speelt en brengt de behoeften en de werkzaamheden gestructureerd in kaart. In de prioritering van het werk ben je besluitvaardig en overtuigend. Ook in situaties van tegenstrijdige belangen blijf je rustig, duidelijk en koersvast. Je bent enthousiast over agile werken en helpt actief mee deze werkwijze uit te dragen en verder te ontwikkelen.
Daarbij beschik je over:
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Ruime kennis van en ervaring met IT-infrastructuren, zowel on premise als cloud;
 • Ruime ervaring met agile werken in een agile/scrum-team; agile certificering is een pré;
 • Je bent beschikbaar vanaf 1 september 2022 voor 36 uur per week;
 • Ruime ervaring in de rol van Product Owner (bij voorkeur) en/of eventueel in de rollen van Teamleider en Projectmanager.

Team IT-infra en Afdeling I&A

Het scrumteam IT-infra bestaat uit acht medewerkers: jijzelf als Product Owner, een Scrum Master, drie systeemspecialisten, een netwerkspecialist, een Oracle-DBA en een Exchange-specialist. We vinden het belangrijk dat het team zelf besluiten neemt en zelf-organiserend is.
Team IT-infra is onderdeel van Team Automatiseringsdiensten, net als Team IT-werkplek en de Servicedesk. Team Automatiseringsdiensten is onderdeel van de Afdeling Informatiemanagement & Automatisering (I&A), die in 2022 is gegroeid van 50 naar circa 65 medewerkers.

Team IT-infra verzorgt de levering, onderhoud, beheer en de doorlopende verdere ontwikkeling van onze IT-infrastructuren, bestaande uit netwerken (Cisco, Sophos, Juniper), servers (voornamelijk Windows en wat Linux), gegevensopslag (NetApp), backup en databases (Oracle, SQLServer). We leveren deze diensten voor in totaal circa 600 medewerkers van HDSR op een centrale kantoorlocatie in Houten en op circa 25 buitenlocaties in het werkgebied van HDSR. Daarbij maken we gebruik van verschillende leveranciers, variërend van incidentele inzet (‘strippenkaarten’) tot volledige managed services. Voor enkele onderdelen passen we cloud-oplossingen toe.


Onze centrale infrastructuursystemen staan in twee datacenters van een naburig waterschap in Apeldoorn. We zijn momenteel in voorbereiding om die in het tweede deel van dit jaar te gaan verhuizen naar een commerciële dienstverlener. Verder werken we in 2022 en 2023 onder meer aan het structureel verhogen van het niveau van informatiebeveiliging, aan een stapsgewijze transitie naar de cloud, integreren van de infrastructuren voor kantoor- en procesautomatisering, implementeren van de recent opgestelde sourcingstrategie en invulling van de visie op Digitale Transformatie voor HDSR.


Waar kun je op rekenen?

 • Een informele, niet-hiërarchische werksfeer met aandacht voor elkaar, betrokken collega’s en passie bij het werken.
 • Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief.
 • Een opdracht voor 36 uur per week.
 • De inhuuropdracht is voor minimaal een periode van 6 maanden met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Hybride werken is mogelijk (volledig remote niet). Hierbij gaan we er van uit dat je verantwoordelijkheid neemt voor het werk en wanneer nodig op kantoor zal zijn. In de praktijk zien we dat op de klassieke overlegdagen (dinsdag/donderdag) vaak aanwezigheid op kantoor wordt gevraagd. In de inwerkperiode kan het voorkomen dat verwacht wordt dat je meer op kantoor bent vanwege het inwerken.


PROCEDURE

 • Aanbieden kan tot woensdag 10 augustus om 10:00 uur, CV's worden dagelijks beoordeeld en eventueel aangeboden bij de klant. Zodra een geschikte kandidaat gevonden is, sluit de aanvraag.
 • De digitale kennismakingsgesprekken vindt plaats op woensdag 17 augustus 2022 van 12:45 – 15:00 uur.
 • Startdatum is 1 september 2022.
 • CV's dienen voorzien te zijn van:
  • Uurtarief (marktconform)
  • Beschikbaarheid kandidaat
  • Startdatum
  • Vakanties gepland binnen 3 maanden
  • Uren per week
  • Het telefoonnummer en e-mailadres van de kandidaat zodat wij de kandidaat kunnen videobellen. Wij dienen namelijk voor het voorstellen bij de klant de kandidaat kort (telefonisch) te interviewen. Dit graag doorgeven aan de kandidaat.
Let op! Wanneer een ZZP'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.
Deze vacature is ingetrokken op 10-8-22 om 15:29. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Fons van Schijndel
[email protected]
06 - 811 09 303

Delen