ITIL-Procesmanager

ITIL-Procesmanager

De provincie Groningen is bezig haar ICT-dienstverlening naar een hoger niveau te brengen. De basis hiervoor is de Digitaliseringsstrategie. Als afgeleide daarvan zijn we druk doende met het vormgeven van een zogenaamd uitvoeringsprogramma. Onderdelen hierin zijn bijvoorbeeld het vernieuwen van de infrastructuur, maar ook de werkplek, invoering van nieuwe wetgeving (Wet Open Overheid en Omgevingswet), e-dienstverlening etc.. Daarnaast ondersteunen we de primaire organisatieonderdelen in hun dienstverlening en business projecten. Hiervoor zoeken wij een ervaren ITIL Procesmanager voor 36 uur per week voor onze hoofdlocatie in Groningen.

Wat ga je doen?
Je zorgt ervoor dat de ITIL-processen het 'fundament' vormen onder het ICT-beheer, zodat dienstverlening op ICT-gebied voorspelbaar en transparant blijft. Je bent een door de wol geverfde ICT-Procesmanager met aantoonbare ervaring op het gebied van incident-, problem-, change- en configuratiemanagement. 

 • Als incident- en problemmanager zorg je ervoor dat verstoringen snel, goed en structureel opgelost worden met minimale impact voor de organisatie. 
 • Als changemanager zorg je voor planmatige en beheerste doorvoering van changes en fungeer je als voorzitter van de change advisory board. 
 • Als configuratiemanager zorg je voor een optimale cmdb als stevige basis voor het ICT-beheer. 

Je weet deze ITIL-processen effectief en efficiënt toe te passen en waar mogelijk te optimaliseren. Dit alles wil niet zeggen dat je zelf aan de knoppen zit, maar je moet in staan zijn om de uitvoerende taken te kunnen delegeren binnen de verschillende (operationele) teams. Tenslotte ga jij je bezig houden met het implementeren van een releasekalender t.b.v. de verschillende ICT-projecten. Naast de verantwoordelijkheid voor het operationeel en tactisch managen van deze processen ligt er ook een belangrijke taak in het ondersteunen van het service level management. 

Wij zoeken
Een resultaatgerichte ITIL-Procesmanager die systematisch werkt. Je bent in staat om de toegevoegde waarde van ISM en procesmatig werken over te brengen en weet hiervoor draagvlak te creëren bij je collega's. Je bent een goede gesprekspartner op alle niveaus van de organisatie. Je kunt inzichten vanuit de ICT-operatie vertalen naar keuzes voor het management. Je bent in staat een netwerk van interne en externe relaties op te bouwen en hebt een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen. Je overbrugt verschillen van mening op basis van jouw vakinhoudelijke autoriteit. Je bent de natuurlijke verbinder bij vraagstukken op het gebied van ICT-beheer. Je hebt daarbij oog voor continuïteit in bedrijfsvoering en de primaire processen van de business.

Jouw profiel:

Je bent een ITIL-‘expert’ (gecertificeerd, m.n. voor de hiervoor genoemde processen).

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau op gebied van Informatie & Communicatie Technologie of vergelijkbaar.
 • Tenminste 8 jaar relevante werkervaring met tenminste 5 jaar ervaring op gebied van ITIL Procesmanagement.
 • Je hebt een achtergrond in ICT-beheer en weet te schakelen met zowel je ICT-collega’s als leveranciers.
 • Je hebt een sterke focus op kwaliteit en je neemt structurele maatregelen om kwaliteit te borgen.
 • Je bent enthousiast en je hebt oog voor de behoeften en wensen van onze interne klanten.
 • Je bent bereid te werken buiten de reguliere kantoortijden wanneer de situatie zich voordoet.
 • Je bezit goede contactuele en sociale vaardigheden en je bent een teamspeler.
 • Je bent stressbestendig en voelt je thuis in een complexe en dynamische omgeving.
 • Je hebt ervaring met, en kennis van, Agile werken.
 • Zaken die jouw kenmerken als persoon zijn, overzicht, resultaatgericht, structuur, optimaliseren/verbeteren, inzicht creëren, samenwerking, sturen.

Let op! Wanneer een zzp'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.

Aanbieden op deze aanvraag kan tot 19 mei 11:00 uur

Deze vacature is ingetrokken op 27-5-22 om 15:13. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen