Senior HR Adviseur

Senior HR adviseur HR (32  uur per week)

Dit betreft een herhalingsaanvraag: de vorige zoektocht heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. de functie is operationeler dan kandidaten dachten.

Het Juridisch Loket:

Het Juridisch Loket helpt en ondersteunt burgers in een steeds ingewikkeldere samenleving. Onze professionals geven juridische informatie en adviezen aan klanten in heldere taal en verwijzen gericht naar externe deskundigen en organisatie als dit nodig is. 

Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht worden de vestigingen ondersteund door de verschillende afdelingen op bedrijfsvoering, waaronder de afdeling HR. Door de ontwikkelingen in de organisatie en de veranderende rol daarbij van leidinggevenden en medewerkers, is de facilitering vanuit deze afdeling belangrijker en omvangrijker dan ooit. 

Ter vervanging van een zieke collega zoeken we tijdelijk een zeer ervaren adviseur HR.

 • De functie is voor 32 uur.
 • Remote werken is mogelijk, maximaal 50 % en op de dinsdagen is het gehele HR team aanwezig op het kantoor in Utrecht.

De functie

De belangrijkste focus van de functie is het operationeel en tactisch adviseren en faciliteren van de leidinggevenden op het gebied van HR. Jij bent een stevige gespreks- en sparringpartner en geeft gevraagd en ongevraagd advies over diverse HR thema’s (o.a. verzuimbeleid, duurzame inzetbaardheid, eigenaarsschap, vernieuwing geschenkenregeling, hybride werken en overige).

Hierbij schrik je er echter niet voor terug om bijvoorbeeld de volgende operationele zaken zelf uit te voeren:

 • Werkgeversverklaringen opstellen
 • Officiële  brieven opstellen etc

Er is HR ondersteuning aanwezig, echter met de huidige werkvoorraad zul je deze taken ook zelf moeten willen en kunnen oppakken.

Jouw voorstellen komen tot stand door continu te reflecteren op huidig beleid, procedures, processen of instrumentarium, het ophalen en analyseren van gegevens uit de business en het monitoren van nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving. Als geen ander weet jij wat de wettelijke kaders van het vakgebied zijn of je zoekt dit uit.

Je ondersteunt en adviseert management en medewerkers bij personele vraagstukken. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het actualiseren en vernieuwen van divers beleid. De projectleider HR is hierbij vaak kartrekker, maar er is een belangrijke, inhoudelijke rol van de adviseurs HR. Ook draag je bij aan een goede implementatie van nieuw HR beleid en borging van de kennis op de afdeling.  

Maar dat is niet alles! Omdat het werven en selecteren van nieuw talent en het behouden van bestaand talent een belangrijk actueel thema is binnen de organisatie, ondersteun jij vanuit jouw adviesrol bij de selectie van de veel gevraagde functies. Tot slot participeer je waar nodig en relevant in de opdrachtperiode in uiteenlopende HR-projecten.

Functie eisen

 • Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op Hbo-niveau, bv Personeel & Arbeid, strategisch HRM of Organisatiekunde;
 • Je hebt minimaal 5 tot 10 jaar ervaring in een vergelijkbare HR adviesrol bij een complexe (overheids)organisatie;
 • Je hebt affiniteit met het werken met (juridische) professionals;
 • Je hebt ruime kennis van en ervaring met de wettelijke kaders van het vakgebied;
 • Je bent een overtuigend gesprekspartner voor management en business;
 • Je bent analytische sterk en in staat om snel te schakelen, zonder daarbij de kwaliteit of het menselijk handelen uit het oog te verliezen;
 • Omdat je sensitief bent, goed kunt samenwerken en over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt, kom je gemakkelijk in gesprek met collega’s in onze organisatie;
 • Je hebt bij voorkeur (ruime) ervaring met Profit en InSite. 


Aanvullende informatie rondom de aanvraag

Aanbieden tot:
Kandidaten kunnen aangeboden worden tot woensdag 11 mei 12h00 (de cv's worden dagelijks beoordeeld, indien er eerder een geschikte kandidaat is geworven, sluit de aanvraag eerder).

Tarief:
Marktconform aanbieden

Deze vacature is ingetrokken op 24-5-22 om 17:20. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Christian Tillemans
[email protected]
06-82058229

Delen