Informatiemanager

Omschrijving project/werkzaamheden
Voor de divisie Theorie zijn wij op zoek naar een Informatiemanager. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin je dé schakel bent tussen de business en de IT-organisatie? Krijg jij energie van stakeholdermanagement, agile werken en het sturen en coördineren van diverse (grootschalige) projecten? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Het CBR is sterk in beweging op het gebied van de informatievoorziening (IV) organisatie. Daarbij wordt in 2022 onder andere gewerkt aan versterking van de ‘demand organisatie’. We zijn voor de divisie Theorie dan ook op zoek naar een informatiemanager die hier een bijdrage aan wil leveren. Vanwege de transitiefase is dit in eerste instantie voor een periode van 1 jaar.
In deze strategisch- operationele functie vervul je een coördinerende rol tussen de divisie Theorie en de IT-organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke afstemming binnen Theorie om te komen tot de juiste keuze in de veranderbehoefte binnen deze divisie.
Op hoofdlijnen stem je – niveau van veranderkalender / projectportfolio – het aanbod, de beschikbaarheid van de IT-middelen en de behoefte van de organisatie af om haar doelstellingen te realiseren. Dit doe je in samenwerking met de overige informatiemanagers en de IT-organisatie. Verder stem je kansen en risico’s af op het gebied van bedrijfsprocessen, organisatie en IT. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met medewerkers en managers binnen de organisatie. Vanuit jouw rol weet je als geen ander verbinding te maken en draagvlak te creëren.

Zowel gevraagd als ongevraagd geef jij jouw advies over informatievoorziening en daaraan gerelateerde onderwerpen binnen de divisie en voor de hele CBR organisatie. Bovendien vertegenwoordig je de divisie in de domeinen IV en verandering.

De divisie Theorie De divisie Theorie is verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van de theoretische examens voor auto, motor en bromfiets. Daarnaast neemt de divisie de theoretische examens af voor vrijwel alle producten waarvoor je bij het CBR terecht kan. Uiteraard zijn dat de examens voor auto, motor en bromfiets maar ook alle examens voor beroepschauffeurs, schippers, logistiek medewerkers, ondernemers in het transport en beroeps- en privé-vliegers.

De divisie Theorie heeft een aantal uitdagende veranderingen op stapel staan met impact op de IV- en IT-voorziening. Denk daarbij aan de aanbesteding en vervanging van de constructie- en afnamesoftware voor de theorie-examens en aan de introductie van bewegend beeld. De inbreng van de Informatiemanager is onontbeerlijk in deze trajecten.

Als onderdeel van de divisie Theorie (businesszijde) werk je in deze opdracht nauw samen met een team van nog 4 Informatiemanagers binnen het CBR. Ook ben je onderdeel van het MT binnen de divisie Theorie. In deze opdracht rapporteer je aan divisiemanager.

De standplaats voor deze opdracht is het hoofdkantoor in Rijswijk. Gezien het landelijke karakter van de organisatie is een rijbewijs B en bereidheid tot reizen een must. Tenminste een keer per maand vindt er een divisieoverleg plaats op de Theorie hoofdvestiging in Eindhoven.

Eisen
· Hbo-/ wo- werk- en -denkniveau (Bedrijfskundige Informatiekunde, Informatica);
· Je hebt circa 5-10 jaar relevante werkervaring opgedaan binnen het domein IV en je hebt aantoonbare werkervaring binnen informatiemanagement;
· Je hebt meerdere jaren ervaring opgedaan met project- en programmamanagement, change management, business IT alignement en governance, professionalisering van de IV-functie;
· Systeemontwikkeling – kennis van het systeemontwikkelingsproces;
· Je herkent jezelf in de volgende competenties: visie, overtuigingskracht, organisatiesensitiviteit en resultaatgerichtheid;
· Je beschikt over analytisch vermogen en flexibiliteit;
· De volgende hulpmiddelen, methoden en technieken zijn jou niet onbekend: business, proces en informatie architectuur; informatie planning – conform business informatie planning methode; project start architectuur; BISL.

Aanbieden op deze aanvraag kan tot maandag 11 april 12:00 uur
Let op! Wanneer een zzp'er wordt aangeboden via een bureau dan zal de ZZP'er direct gecontracteerd worden en zullen wij met het bureau een marge overeenkomst sluiten.

Deze vacature is ingetrokken op 16-5-22 om 10:54. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen