Applicatiemanager/Programmamanager

Inhoud van de opdracht

De unit GBO verzorgt in opdracht van de provincies het landelijk beheer en de doorontwikkeling van gemeenschappelijke informatiesystemen (functioneel, technisch en applicatie). Dit betreft o.a. ophalen van wensen bij vertegenwoordigers van gebruikers, coördineren van doorontwikkeling van applicaties, testdiensten, leveren van kennis, kwaliteitsbewaking van landelijke data en advies. Binnen GBO wordt, afhankelijk van de opgave, gewerkt een Devops-team, Scrum-aanpak of het BISL-raamwerk voor functioneel beheer en informatiemanagement. Voor het technisch beheer fungeert GBO vanuit de functionele beheerrol als liaison tussen de opdrachtgevers bij de provincies en de externe partij, waar het technisch beheer wordt uitgevoerd. De unit GBO bestaat uit een unitmanager, programmamanagers, servicemanager, contractmanager, informatie-architect, en functioneel beheerders. De kaders en richtlijnen voor overheids-ICT, en met name het beleid van de gezamenlijke provincies voor architectuur en beveiliging vormen belangrijke kaders voor de producten van BI12. De basisinfrastructuur die BIJ12 de afgelopen jaren heeft opgebouwd helpt om beheer en ontwikkeling conform deze kaders uit te voeren. GBO staat op dit moment voor een opgave waarbij provincies de applicaties die BIJ12 voor hen beheert willen vernieuwen, uitbreiden up-to-date willen houden. Daarnaast werkt BIJ12 aan de implementatie van de NDFF en diensten in het kader van het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Wij zoeken per direct twee ervaren en zelfstandige applicatiemanager/programmamanager beheer en ontwikkeling die voor 32 – 40 uur per week ondersteuning kan bieden aan de unit Gemeenschappelijke Beheer Organisatie (GBO) van BIJ12. 

Wij hebben de volgende functie-eisen: 

• WO werk- en denkniveau en kennis van en ervaring met het beheren van complexe keten applicaties; 

• Kennis van BISL, ITIL en/of ASL, Prince2 en Scrum/Agile methodiek; 

• Kennis en ervaring met het werken voor provincies en hun ketenpartners; 

• Kennis en ervaring met informatiemanagement, datamanagement en applicatie monitoring, kwaliteitsmanagement, certificering ISO 27001/27002 en (Europese) aanbestedingen. 

• Goede communicatieve / rapportage vaardigheden

Werkzaamheden: 

Als applicatiemanager/programmamanager ben je hét aanspreekpunt voor één of meerdere applicaties. Je treedt hierin op als contactpersoon voor provincies, waaronder de applicatievoorzitter. Je zorgt voor optimale inzet van medewerkers (waaronder de functioneel beheerders) en middelen binnen het team voor beheer en doorontwikkelingen van de applicaties. Hiervoor stel je een jaarplan en budget op, bewaak je deze en rapporteer je hier tijdig over. Je stuurt de landelijk functioneel beheerders inhoudelijk aan en begeleid ze waar nodig in hun werkzaamheden. Om de kwaliteit van de applicatie te bewaken rapporteer je periodiek over de prestaties van het beheerproces en stel je een kwaliteitsplan op. Ook controleer je de kwaliteit van alle registraties, begeleid je kwaliteitsaudits en rapporteert over de uitkomsten. Je signaleert en rapporteert ook over kwaliteitsafwijkingen. Om de kwaliteit verder te bewaken zie je toe op uitvoering van verbeterplannen, organiseer je klanttevredenheidsonderzoeken, handel je klachten af en initieer en bewaak je verbeteractiviteiten. Je bent een volwaardig gesprekspartner op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je treedt daarbij klantgericht, proactief en verbindend op. Je schakelt snel tussen verschillende niveaus en bent vaardig in het opstellen van adviezen. Je kunt goed samenwerken met collega's binnen BIJ12 en opdrachtgevers. Je signaleert relevante ontwikkelingen en vertaalt de gevolgen of kansen hiervan naar de organisatie en/of opdrachtgevers. Je bent resultaatgericht en werkt gestructureerd. Verder ben je vaardig in oordeelsvorming, overtuigend en wil je je graag verder ontwikkelingen. Je voelt je thuis in een collegiale, professionele sfeer met aandacht voor medewerkers en inhoud van het werk.

Let op! CV's dienen geanonimiseerd aangeleverd te worden.
Vragen stellen kan tot 24 januari 12:00 uur
Aanbieden kan tot 31-1 10:00 uur
De gesprekken vinden plaats tussen 1 februari en 4 februariDeze vacature is ingetrokken op 7-2-22 om 16:53. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen