Business Informatie Analist AVG 11400011671

MINISTERIE VAN J&V (IND)


Als business informatie analist AVG ben je de schakel tussen de implementatieprojecten en het datawarehouse team.
  • Je bent verantwoordelijk voor het inventariseren, analyseren en afstemmen van de impact van voorgenomen maatregelen op het datawarehouse.
  • Je vertegenwoordigt het datawarehouse team in de implementatieprojecten en adviseert in de projecten bij het opstellen van beleid.
  • Je stelt de requirements op voor wijzigingen die doorgevoerd moeten worden in het datawarehouse. De requirements vertaal je, eventueel samen met een informatie-analist, naar een ontwerp op basis waarvan de ontwikkelaars gaan bouwen. Ook hou je inhoudelijke regie over de bouw van het ontwerp.
  • Naast de interne organisatie, schakel je ook met externe stakeholders.
  • Je inventariseert en analyseert gegevensleveringen met externe stakeholders op AVG compliancy en zorgt voor het updaten van overeenkomsten met deze stakeholders. Waar nodig analyseer je en adviseer je over de informatiebehoefte van de stakeholders.
  • Je werkt projectmatig en bent bekend met Agile en Scrum.
  • Je draagt zorgt voor doorontwikkeling van modellen en beheert verschillende data modellen. Je bent in staat om ingewikkelde informatieconcepten te interpreteren en te vertalen naar voor de gebruiker te begrijpen inzichten.
  • Je levert inhoudelijke bijdragen in testtrajecten en stelt samen met de klant acceptatiecriteria op.

Directie Bedrijfsvoering
Bedrijfsvoering vormt het fundament van de organisatie. De directie Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat de IND als concern en de (kleine) keten als geheel hun taken zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. De directie wil haar klanten (alle IND-collega’s en vele ketenpartner-collega’s) bedienen: snel, vakkundig en met een brede blik op het gebied van HR, informatievoorziening (ICT), financiën, control en facilitaire voorzieningen. Dat betekent dat wij weten wat onze klanten nu maar ook in de toekomst nodig hebben, zodat we duurzame en
toekomstbestendige (integrale) adviezen en diensten leveren.

Directie Bedrijfsvoering is opgebouwd uit een afdeling Human Resource, een afdeling Facilitair, een afdeling Financiën en Business Informatie, een afdeling Informatievoorziening Ontwikkeling en een afdeling Informatievoorziening Beheer.


Afdeling Financiën en Business Informatie
Financiën en Business Informatie (FBI) is een afdeling waarin alle onderdelen van de financiële functie bij elkaar zijn gebracht, inclusief de Business Intelligence afdeling. Onze ambitie is om de business partner van de IND te zijn. Om dat doel te bereiken gaan we de komende jaren onze toegevoegde waarde verbeteren en bouwen we aan een stevig financieel fundament. Dat betekent dat we samen met de business de (financiële) sturing verbeteren door pro-actief en met kennis van zaken mee te denken over bijvoorbeeld een efficiëntere inrichting van klantprocessen, handhaving en risicogericht sturen. Dit is ook nodig in een context waarin sprake is van afnemende middelen enerzijds en een continue vraag om kwaliteitsverbetering anderzijds. Wil je, samen met ons, deze toekomst vormgeven? Kom dan onze afdeling versterken!
De afdeling kent vier teams: team Accounting, team Business Informatie Centrum, team Business Control en team Financiële Administratie. Deze vacature is vrijgekomen binnen het team Business Informatie Centrum van de afdeling Financiën en Business Informatie.

Team Business Informatie Centrum (BIC)
Om de IND resultaten verder te kunnen verbeteren heeft iedereen inzicht in prestaties nodig: het primaire proces, de business controllers, bedrijfsvoering, maar ook de ketenpartners, de opdrachtgever en de eigenaar van de IND. Hiermee ontstaat een brede vraag naar eenduidige en betrouwbare management-, business- en klantinformatie. Deze informatie ondersteunt een groeiend inzicht, verbetert mogelijkheden om te sturen en maakt het mogelijk betere keuzes te maken. Het Business Informatie Centrum levert vele standaardrapportages zoals dashboards met in-, door- en uitstroomgegevens maar levert ook rapportages op basis van ad hoc vragen. Het Business Informatie Centrum werkt steeds nauw samen met haar afnemers en ontwikkelt producten die deze afnemers toegevoegde waarde opleveren. Tegelijk worden de producten zoveel mogelijk universeel opgezet zodat ze breed toepasbaar zijn. Het Business Informatie Centrum is tevens verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van het Datawarehouse van de IND. Een belangrijk onderdeel hiervan is het AVG compliant maken van het datawarehouse, waarin een aantal technische maatregelen worden doorgevoerd zoals implementatie van logisch toegangsbeleid, implementatie van bewaartermijnenbeleid en encryptie en de-identificatie van persoonsgegevens. Het AVG implementatie traject van het datawarehouse maakt onderdeel uit van een organisatie brede AVG implementatie programma, die uit meerdere projecten bestaat (logische toegang, bewaartermijnen, encryptie en de-identificatie).

De afdelingen IV Ontwikkeling en IV Beheer van de Directie Bedrijfsvoering verzorgen de geautomatiseerde ondersteuning van alle bedrijfs-processen en cultuur binnen de IND. Vanwege het belang van de IND systemen voor het bedrijfsproces van de IND is besloten dat cruciale activiteiten blijvend binnen de IND worden uitgevoerd. De IV-organisatie is integraal verantwoordelijk voor de IV-dienstverlening inclusief de dienstverlening van externe partijen.

De IV-organisatie levert deskundigheid, en adviseert over de gewenste of noodzakelijke richting, op het terrein van de ontwikkeling van de informatievoorziening. Het modelleren en het doorvoeren van wijzigingen in overleg met de klant is een kerntaak van IV. Naast het technisch beheer en de verdere ontwikkeling van INDiGO ondersteunt de IV-organisatie, ook de flexibele werkplek (DWR), de web gebaseerde ondersteuning door kennissystemen (m.n. SharePoint), de systemen ten behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse (DWH), Joost, systemen van derden), de publieke omgeving (diensten via internet) en de onderliggende infrastructuur.

De IV-organisatie ondersteunt de gebruiker bij het gebruik van de systemen o.a. door de helpdeskfunctie en door kennisoverdracht. Voor de realisatie van voornoemde taken stuurt de IV-organisatie externe dienstverleners aan zoals o.a. het SSC-ICT, Solvinity en Justid.

    Eisen:
    • Relevante ervaring in een Business Intelligence omgeving als informatie analist (minimaal 4 jaar)
    • Ervaring met AVG implementatie trajecten in datawarehouses. CIPP en / of CIPT certificering is zeer gewenst.
    • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau
    • Kennis van data-modellering, Kimball, datavaults en datamarts
    • Je kunt werken in teamverband en hebt projectmanagementvaardigheden
    • Je kunt werken in teamverband en hebt projectmanagementvaardigheden

    Wensen:
    • Je hebt veel affiniteit met cijfers, statistiek, visualisatie en rapportages. Voor overige vereiste resultaten, verantwoordelijkheden en vereisten wordt verwezen naar de beschrijving van de Adviseur Bedrijfsvoering S12 conform het FGR.
    • Ervaring met Agile en scrum is zeer gewenst
    • Functie voor 32-36 uur per week

    Competenties:
    • Voor de functie van Senior Adviseur Bedrijfsvoering S12 gelden de volgende competenties: klantgerichtheid
    • Analyseren
    • Samenwerken
    • Omgevingsbewustzijn
    • Plannen
    • Organiseren
    • Voortgangscontrole zelfontwikkeling
    Deze vacature is ingetrokken op 18-8-21 om 14:44. Reageren is niet meer mogelijk.
    Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

    Contactpersoon

    Vragen over de opdracht?

    Delen