Senior Ontwerper/Scrummaster 2021-STS-4983

MINISTERIE VAN FINANCIËN (BELASTINGDIENST)


Het team Uranus doet vooral de nieuwbouw voor het ontsluiten van de Basis Registratie WOZ. De Gegevens worden ontsloten via het Kadaster, Logius en O&M. Ze worden ter beschikking gesteld en of verstrekt aan DF&A (voor Analyse en BI), het VIA proces en aan alle middelsystemen die WOZ gegevens nodig hebben in hun primaire proces (IH, Toezicht etc.).

Naast het onderhoud aan de applicatie Basis Registratie WOZ zal er gestart worden met uitbetaalde bedragen aan derden (UBD). Dit behelst de gegevensaanlevering van uitbetaalde bedragen aan derden. Deze gegevens worden aangeleverd middels formulieren aan de belastingdienst. Dit soort opgaven zijn ook wel bekend onder de naam ‘IB47’ of ‘Resultaat Overige Werkzaamheden’. Derden uitbetalingen gaan over bedragen die fiscaal kunnen worden beschouwd als resultaat uit overige werkzaamheden.

Van de inzet wordt verwacht dat hij of zij zowel voor de te onderhouden systemen en voor het nieuwe systeem alle relevante ontwerpactiviteiten oppakt en de collegae ontwerpers ondersteund. Daarnaast dient de inzet ook de scrummaster taken uit te voeren.
Kennis van WOZ is hierbij een eis. Daarnaast zou het ondersteunen van testactiviteiten en de collega tester(s) daarin ook kan meenemen en leiden een pre zijn. Kennis (t shape) met Java bouw is een eis in het kader van de samenwerking met de bouwers. Het en passant ondersteunen van testautomatisering is een vereiste.

Taken: O.a. Als ontwerper/scrummaster ben je verantwoordelijk voor het maken van specificaties (user stories) voor realisatie binnen de kaders van de architectuur en het doen van onderzoek in opdracht van en in samenwerking met de productowner naar de specifieke gebruikers wensen zodat deze vertaald worden in een ontwerp voor het development team. Dit ontwerp wordt vastgelegd in Enterprise Studio en Confluence. In deze ontwerpproducten komen de mogelijkheden van de techniek/systeemvereisten, wet- en regelgeving en bedrijfsvoering samen. Je ondersteunt met de productmanager, architect(en) en product owner(s) bij het opstellen c.q. refinen van de features zodat deze door ontwikkelteam(s) verder kunnen worden opgepakt t.b.v. realisatie.

Je hebt of bouwt kennis op van de bestaande wet- en regelgeving, systeemvereisten, procedures en houdt goed zicht op de actuele informatiebehoefte.


Voor de Agile Release Train (ART) Handhavings- & Inkomensgegevens zijn we op zoek naar een ontwerper/scrummaster. Bij voorkeur T-Shaped, het betreft ontwerp voor Java/Mainframe.

Bij heel de keten Gegevens (domein Gegevens) wordt Agile gewerkt volgens de SAFe principes. Alle business rollen, zoals productowners,epic owners etc. worden door CAP ingevuld.

Het team voert afwisselende opdrachten uit voor nieuwe functionaliteit en sosm ook onderhoudswerk op systemen die vallen onder Basisregistraties. Momenteel ligt echter het accent op nieuwbouw/onderhoud WOZ en nieuwbouw UBD.

Binnen IV word je ingezet bij het onderdeel Standaard Transactie services (STS), afdeling Gegevens. STS/Gegevens is onderdeel van de IV-organisatie, die staat voor de informatievoorziening van de gehele Belastingdienst en heeft als doel de dienst optimaal te ondersteunen.
Gegevens is verantwoordelijk voor de Informatie Voorziening van de uitvoeringsorganisatie CAP/Gegevens t.b.v. de klantregistraties, het inwinnen, in beheer nemen en beschikbaar stellen, bewaken en houden van de kwaliteit van gegevens en aansluitingen op het stelsel van Basis Registraties.

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit en cultuur moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Beschikbaarheid: ZSM beschikbaar

    Eisen:
    • HBO diploma
    • Senior Ontwerper (agile) (minimaal 5 jaar)
    • Ervaring met Agile werken (minimaal 6 jaar)
    • T-Shaped ervaring (minimaal 6 jaar)
    • Ruime kennis en ervaring met (proces) ontwerp en gegevensmodelering, BPMN, UML of
      vergelijkbaar.
    • Ruime ervaring met SCRUM-methodiek, gecertificeerd scrummaster
    • Kennis van BES, Kennis van OBW/WOZ is een pré

    Wensen:
    • Gewerkt met Java
    • Ervaring met Cucumber
    • Ervaring met Jenkins
    • Ervaring met GIT en Jira
    • Maken van ontwerpen in BES
    • Kennis/ervaring met XML, DB2
    • Inhoudelijke kennis van ontwikkel processen
    • Van onze toekomstige collega wordt verwacht dat hij/zij, als volwaardig teamlid, participeert in het Agile proces. T-shape.Je ondersteunt en werkt nauw samen met de productmanager, architecten en productowners bij het opstellen cq. refinen van de features en userstories zodat deze in het ontwikkelteam verder kunnen worden opgepakt.Teamplayer gericht op samenwerking, analytisch sterk, assertieve persoonlijkheid met een kritische blik en een resultaats- en oplossingsgerichte mentaliteit. Tevens is hij/zij omgevingssensitief en kent zijn/haar stakeholders (stakeholdermanagement).

    Competenties:
    • Pro- actieve houding.
    • Goede contactuele eigenschappen.
    • Gestructureerd werken.
    • Flexibel in inzet en handelen.
    • Resultaatgerichte instelling.
    • Stress bestendig
    • T-Shape
    Deze vacature is ingetrokken op 19-3-21 om 15:33. Reageren is niet meer mogelijk.
    Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

    Contactpersoon

    Vragen over de opdracht?

    Delen