Power BI-specialist

SAMENWERKINGSORGANISATIE BEROEPSONDERWIJS BEDRIJFSLEVEN (SBB)

Voor het team Informatie en Technologie zoekt SBB een Power BI specialist voor het –op afroep- uitvoeren van opdrachten op het terrein van business analyse en business intelligence.

De opdracht bestaat uit uiteenlopende opdrachten op het terrein van business analyse en business intelligence. Het gaat om het ontwikkelen van rapporten, dashboards of toepassingen in de Microsoft Power BI / Platform omgeving. De nadruk ligt overwegend op BI-toepassingen, en incidenteel kan -op termijn- ook gevraagd worden om Power Apps toe te passen. De eigen capaciteit binnen SBB om alle Power BI opdrachten te kunnen uitvoeren is begrensd, en daarom is uitbreiding van de capaciteit gewenst, die ‘op afroep’ kan worden ingezet. Het gaat dan om een Power BI specialist met een gemiddelde inzet van 8 uur/week met een maximum van 300 uur in 2021. De maximale omvang van de opdracht, inclusief verlengingsopties is 700 uur, uitgaande van twee verlengingsopties van elk 6 maanden.

Context van de opdracht
SBB beschikt voor haar dienstverlening over een hybride informatielandschap met standaard componenten (MS-Dynamics) en maatwerk componenten (MijnSBB en modules). SBB bedient circa 250.000 leerbedrijven en 65 MBO-onderwijsinstellingen en heeft in MijnSBB ongeveer 850.000 gebruikers. De backend applicatie “Brein” (Dynamics 365) is voor circa 700 gebruikers van SBB beschikbaar. Via verschillende portalen / front ends biedt SBB haar dienstverlening aan externe klantgroepen aan.

Wat Power Platform betreft is SBB nog in een ontwikkelingsfase, waarin momenteel integratie plaatsvindt van losse initiatieven tot een samenhangend geheel. Er vindt een kwaliteitsverbetering plaats vanuit de volgende uitgangspunten:  toets vooraf of elke te ontwikkelen of te migreren Power BI / Platform toepassing toegevoegde waarde heeft voor SBB, en relevant, valide en betrouwbaar is;  gebruik de SBB ontwerprichtlijnen voor het ontwikkelen van producten en diensten  maak gebruik van centrale databronnen en –definities en bewerk deze zo weinig mogelijk

Geef bij elk CV een korte heldere motivatie en toelichting / onderbouwing van de competenties van de kandidaat aan de hand van uitgevoerde relevante opdrachten. Wij vragen van elke kandidaat een toelichting op (een relevante selectie van) uitgevoerde opdrachten te geven, waaruit met sprekende voorbeelden de gevraagde competenties aangetoond worden. Geef heel specifiek je eigen toegevoegde waarde aan voor deze opdracht.

Het team Informatie en Technologie heeft datamanagement als belangrijk speerpunt op de agenda gezet, en hieruit komen verschillende opdrachten naar voren, die betrekking hebben op business analyse en business intelligence. In 2021 en 2022 zullen verschillende opdrachten volgens een nog op te stellen jaarplanning worden uitgevoerd. Door gebruik te maken van een jaarplanning worden opdrachten tenminste 2 tot 4 weken van te voren ingepland, maar liefst aanzienlijk eerder.

Eisen:

  • Tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring met business analyse en business intelligence;
  • Diepgaande kennis en ervaring van Power BI en PowerApps.
  • Kennis en ervaring met MS Flow/Power Automate is een pre.
  • Goede analyse- en ontwerpvaardigheden: analytisch vermogen, nauwkeurigheid en oplossingsgericht;

Wensen:

  • Ervaring met kennisoverdracht en het trainen van gebruikers in het gebruik van Power BI en Power Apps is een pre.

Competenties:

  • Goede klant- en teamskills: samenwerken, communicatieve vaardigheden (lsd=luisteren, samenvatten, doorvragen);
  • Gedreven, pragmatisch en zelfstandig
De inzet bedraagt gemiddeld 0,2 fte.  
Deze vacature is ingetrokken op 11-3-21 om 15:26. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?

Delen