Gilde Lead Data Sience 171036

GEMEENTE AMSTERDAM

Wil je een bijdrage leveren de nieuwe data-organisatie van de stad Amsterdam? En wil je werken in een innovatieve, datagedreven overheidsomgeving? Kom dan werken bij gemeente Amsterdam! IN HET KORT De kans om een grote bijdrage te leveren aan de nieuwe data-organisatie van de gemeente Amsterdam; - Je hebt een spilfunctie waarbij je verbindt op inhoud en organisatiestructuur.

ZO DRAAG JE BIJ AAN GEMEENTE AMSTERDAM

Amsterdam wil haar data beter en slimmer benutten, en heeft de ambitie om een sterke datafunctie te organiseren. Jij als Gilde Lead Data Science zorgt voor de verbinding tussen Data Scientisten in onze nieuwe data-organisatie, en voor kennisdeling en standaarden in dit vakgebied. In de te bouwen gilde zorg je voor eenduidige afstemming en afspraken rondom werkwijzen en tooling, maar beleg je ook een visie rondom Data Science en de organisatie daarvan in onze stad.

JOUW ROL ALS GILDE LEAD DATASCIENCE:

  • Als Gilde Lead Data Science ga je vanuit onze nieuwe data-organisatie bouwen aan het nieuwe gilde Data Science. Je draagt zorg voor de verbinding tussen Data Scientisten in onze organisatie en geeft richting en eenduidigheid aan binnen hun vakgebied;
  • Je zorgt voor standaarden ten aanzien van werkwijze, tooling, ontwikkeling en beheer op het gebied van Data Science. Daarin stuur je op het bestaande: hergebruik en kennisdeling zijn leidend;
  • Je bent (snel) thuis in onze organisatie, en verbindt mensen en initiatieven. Je betrekt op een actieve manier collega's om kennis en potentieel te benutten, verbinding tot stand te brengen en draagvlak te creëren. Je zorgt ervoor dat kennis die wordt opgebouwd (door de Data Scientisten die werken in verschillende domeinen/opdrachtenteams/waardeteams) wordt gedeeld;
  • In overleg met stakeholders ben je proactief en zoek je naar draagvlak voor een gekozen oplossing. Je draagt je visie op het gebied van DataScience gevraagd en ongevraagd uit, en geeft richting: wat organiseren we centraal, wat decentraal;
  • Als Gilde Lead Data Science kom je tijdelijk onze programmaorganisatie Datafunctie en Data-organisatie versterken, en rapporteer je aan de Lead Analytics. Resultaat op het gebied van integraal management:
  • Geef je leiding aan de medewerkers van jouw aandachtsgebied;
  • Stel je de medewerkers de vereiste middelen ter beschikking en creëert de voorwaarden zodat zij de resultaten kunnen behalen;
  • Spreek je medewerkers aan op hun kracht, hun talenten, laat hen excelleren en hanteert hierbij de prestatiedialoog;
  • Maak je ontwikkel afspraken met medewerkers, monitort de voortgang en stuurt bij;
  • Heb je aandacht voor diversiteit;
  • Ben je verantwoordelijk voor de professionalisering van de procedures en werkwijze binnen het team inclusief noodzakelijke opleiding van het personeel.
Gemeente Amsterdam:

Nieuwe datafunctie en data-organisatie binnen een I-Domein Gemeente Amsterdam wil ervoor zorgen dat haar dienstverlening voldoet aan de huidige eisen van het digitale tijdperk en aan het serviceniveau dat Amsterdammers van ons verwachten. Om de ambities van deze digitale transformatie te realiseren is een I-domein breed veranderprogramma gestart. Het i-domein bestaat uit alle gemeentelijke onderdelen die zich bezighouden met het leveren van data- en informatietechnologie, inclusief hun externe partners.

Om onze kansen beter te kunnen benutten en onze wendbaarheid te vergroten, krijgen data en statistiek een belangrijke rol in onze organisatie. In deze nieuwe data-organisatie maken alle organisatieonderdelen gebruik van één bron, waarin data op een consistente en veilige manier ontsloten wordt. Op basis van een nieuw te ontwikkelen dataplatform (Cloud), in lijn met geldende regelgeving, worden allerlei data-diensten voor de stad ontwikkeld en beheerd. We bouwen voort op de kennis en expertise in de organisatie en zetten in op het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. We bouwen hierbij aan een 'data-community' van alle collega's die werken met data of hier interesse hebben.

Eisen:

  • U dient minimaal 1 relevante referentie op te geven van de aangeboden kandidaat. Vul in: organisatie - naam contactpersoon - telefoonnummer contactpersoon.
  • De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
  • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een WO werk- en denkniveau, in de richting van Data en/of IT. Dit kan door een behaalde diploma en/of opgedane relevante werkervaring.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom u als kandidaat de meest geschikte bent voor deze opdracht. Hieruit dient te blijken dat je over uitstekende Nederlandse schriftelijke vaardigheden beschikt.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 4 jaar inhoudelijke werkervaring op het gebied van Data. Inhoudelijke ervaring op het gebied van Data Science is een pré, zeker als je over affiniteit én skills beschikt om je snel (verder) te ontwikkelen in dit vakgebied.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring in een sturende rol in een complexe (data) Agile organisatie. We verwachten dat je over de skills bezit om inhoudelijk sturing te geven aan het gilde.
  • De aangeboden kandidaat heeft een netwerk van data professionals in gemeente Amsterdam.
Wensen:
  • De aangeboden kandidaat heeft inhoudelijke ervaring op het gebied van Data Science en affiniteit én skills om zich snel (verder) te ontwikkelen in dit vakgebied.
  • Geef aan hoeveel jaren aantoonbare ervaring de kandidaat heeft (opgedaan in de laatste 10 jaar) in een complexe omgeving.
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het werken in een veranderende omgeving en weet daar mee om te gaan.
Deze vacature is ingetrokken op 11-3-21 om 15:24. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Resource Team
[email protected]

Delen