Adviseur Informatiebeheer 171414

GEMEENTE AMSTERDAM

Functieomschrijving:

Informatiebeheer is een belangrijk onderdeel van het programma IV/ICT invlechting Weesp. Weesp en Amsterdam zijn ambtelijk gefuseerd. Omdat Weesp nog steeds bestuurlijk onafhankelijk is, legt Weesp verantwoording af betreft informatiebeheer aan het Regionaal Historisch Centrum. Amsterdam is verantwoordelijk voor de uitvoering van het informatie beheer. Amsterdam heeft in samenwerking met het Regionaal Historisch Centrum en de provincie een situatieschets opgesteld. Hierin zijn de volgende 4 onderwerpen opgenomen:

  • Procedures volledigheid Archieven Weesp / op orde brengen archief Weesp;
  • Invlechting informatiebeheer applicaties Weesp;
  • Op orde brengen en overbrengen archief Weesp 1989 - 01-06-2019;
  • Archieven scheiden Weesp - Amsterdam na 01-06-2019;
  • Post- en mailstromen Weesp goed beleggen in Amsterdam Het komend jaar wordt uitvoering gegeven aan het uitvoeringsplan IB transitie Weesp.

Hiervoor zijn we op zoek naar een adviseur informatiebeheer die dit proces op alle facetten van het informatiebeheer kan ondersteunen. Je bent allereerst ondersteunend aan de realisatie van het uitvoeringsplan èn je fungeert vooral als 1e aanspreekpunt tussen de business, het IB team in Weesp en het projectteam. Als adviseur informatiebeheer maak je deel uit van de Expertisepool Recordmanagement, die binnen de Informatievoorzieningseenheid van het cluster Interne Dienstverlening van de gemeente is gepositioneerd. De expertisepool werkt voor alle clusters en levert expertise op het gebied van duurzaam toegankelijk informatiebeheer.

Werkzaamheden

  • Het (meehelpen) inrichten van processen en applicaties om de duurzame toegankelijkheid van informatie te borgen (informatiebeheer 'by design');
  • Het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor het verbeteren van het informatiebeheer en het vereenvoudigen van het gebruik en hergebruik van informatie, onder meer door het toepassen van moderne technologie in het informatiebeheer;
  • Het opstellen van procedures en handreikingen hoe duurzaam om te gaan met informatie;
  • Het adviseren op complexe vraagstukken rondom archivering en toegankelijkheid van informatie;
  • Binnen de organisatie van de expertisepool onderscheiden we 3 aandachtsgebieden, waarin de hiervoor genoemde werkzaamheden worden uitgevoerd.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)
Als adviseur informatiebeheer maak je deel uit van de Expertisepool Recordmanagement, die binnen de Informatievoorzieningseenheid van het cluster Interne Dienstverlening van de gemeente is gepositioneerd. De expertisepool werkt voor alle clusters en levert expertise op het gebied van duurzaam toegankelijk informatiebeheer.

Eisen:

  • De kandidaat heeft aantoonbare kennis over het vakgebied informatiebeheer, bijvoorbeeld blijkend uit één (of meer) relevante opleiding(en).
  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar relevante werkervaring in het vakgebied informatiebeheer.
  • De kandidaat heeft ervaring met het inrichten van de digitale archivering in taakapplicaties en DMS/RMA-systemen.
  • De kandidaat heeft ervaring opgedaan met Decos.
  • De kandidaat heeft ervaring opgedaan met werken binnen een gemeentelijke organisatie. 
Deze vacature is ingetrokken op 15-12-21 om 11:06. Reageren is niet meer mogelijk.
Toch opzoek naar iets anders? Bekijk onze andere vacatures.

Contactpersoon

Vragen over de opdracht?
Foto
Resource Team
[email protected]

Delen