Werk dat direct zichtbaar is. Voor jou, je 750 collega’s en verschillende samenwerkingspartners. Plus de ruim 750.000 inwoners binnen onze regio.
Samen werken we aan veilige dijken, schoon en voldoende water. Want waar ons werk ertoe doet, ben jij als talent nét zo waardevol. Bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zit jij op de juiste plek.
Bij ons waterschap omarmen we water. Niet zomaar water. We hebben het over het regenwater dat zijn weg vindt naar de bodem na een verkwikkende stortbui in jouw woonwijk. Het water waar een levendig ecosysteem heerst dat fijn is voor mens en dier. Water dat je graag in de buurt hebt, niet te veel en niet te weinig. Precies voldoende. Het is onmisbaar om onze prachtige regio leefbaar te houden, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. En juist nu met een veranderd klimaat, meer dan ooit, is het moment aangebroken om daar actie op te ondernemen.
Als Manager Projectbeheersing ben je onderdeel van het Integraal Project Management team. Samen met je collega projectteamleden, de project-, technisch-, contract-, en omgevingsmanager, sturen jullie projecten procesmatig aan. Dit doe je zodanig dat realisatie van de projectdoelstellingen en ambities van het project op een beheerste wijze tot stand komt. Als Manager Projectbeheersing ben je verantwoordelijk voor de opzet en organisatie van het totale proces rondom projectbeheersing.
De Manager Projectbeheersing draagt zorg voor de dagelijkse leiding binnen het team Projectbeheersing. Je zorgt voor een eenduidige baseline en borgt en beheerst wijzigingsproces op deze baseline binnen de afgesproken kaders.
De Manager Projectbeheersing legt verantwoording af aan de Projectmanager.
In deelproject JAK komt de Manager Projectbeheersing (MPB-er) van de Innovatief Partner (aannemer) en vervul jij gedurende de planuitwerkingsfase de functie van Adviseur Projectbeheersing en behartig je de belangen van HDSR. Je bent wel degelijk een doorgewinterde MPB-er in dit complexe project. Vanaf de realisatiefase vormt HDSR een volledig eigen IPM-team waarbinnen het een reguliere IPM-rol MPb betreft.
Als manager projectbeheersing ben je verantwoordelijk voor de projectbeheersing van één of meerdere projecten of een programma. In dit geval de dijkversterking van de Sterke Lekdijk. Ten behoeve van jouw projecten verzorg je diverse projectrapportages ten behoeve van de sturing en verantwoording. Deze kunnen zowel intern binnen HDSR gebruikt worden als extern (bijvoorbeeld als het een HWBP-project betreft). Je borgt daarbij de verbinding met de HDSR-lijnorganisatie op het gebied van projectbeheersing.
Je houdt overzicht langs welke lijnen de doelstellingen van de opgave gerealiseerd kan worden, waarbij een heldere relatie wordt gelegd naar concrete activiteiten. Je bent hierop aanspreekbaar, in termen van scope, tijd, geld, risico’s, kwaliteit, capaciteit en informatie. Je signaleert kansen en bedreigingen die invloed hebben op de voortgang van de opgave en verbindt daar acties en advies aan.
Samen met de andere (IPM) teamleden van jouw project(en) stem je de activiteiten en producten goed op elkaar af om het gewenste resultaat behalen. Jullie houden elkaar scherp, spreken elkaar aan en zijn kritisch op de eigen rol en op die van de projectteamleden. Zo helpen jullie elkaar en leren jullie van elkaar. Je deelt kennis met jouw collega-managers projectbeheersing en legt verantwoording af aan de projectmanager.
Daarnaast vind je het leuk om jouw kennis en ervaring uit te wisselen in de vakgroep MPB en vind je het leuk om nieuw talent te coachen/ op te leiden in bijvoorbeeld een meester-gezel constructie.
De vakgroep Projectbeheersing bestaat momenteel uit 25 personen. Het betreft Managers Projectbeheersing, Adviseurs Projectbeheersing, Financieel Adviseurs, planners en Adviseur Risicomanagement.
Het project De Sterke Lekdijk, richt zich op de opgave om de komende jaren 55 km Lekdijk in het beheergebied van HDSR te versterken. Het gebied Centraal Holland moet beter beschermd worden tegen een overstroming vanuit de rivier de Neder-Rijn en de Lek. De veiligheid wordt verbeterd door het versterken van de noordelijke Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven. Dit werk wordt aangepakt in zes deelprojecten in innovatiepartnerschap. Centraal Holland omvat globaal het gebied in de driehoek Amsterdam - Gouda - Amerongen. Een belangrijk gebied voor de economie van Nederland dat doorkruist wordt door enkele van de belangrijkste verkeersaders van ons land. Het project staat daarom met een hoge prioriteit op de lijst van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Zie voor meer informatie http://www.stichtserijnlanden.nl/sterkelekdijk
Het dijkversterkingstraject loopt van de gemeentegrens van IJsselstein tot aan de begraafplaats van het dorp Jaarsveld. Dit beslaat een lengte van ongeveer 9,5 km, waarvan ruwweg de helft een veiligheidsopgave kent. De Lekdijk in het gebied is erg groen en een gedeelte van de uiterwaarden maakt deel uit van een Natura 2000-gebied. Het project is in 2020 opgestart en zit nu in de planuitwerkingsfase. In 2026 starten we met de uitvoering.
Taken & verantwoordelijkheden:
Functie-eisen:
Bij HDSR omarmen we water in al zijn vormen. Van regenwater in jouw wijk tot levendige ecosystemen in onze waterwegen. Met een veranderend klimaat is ons werk urgenter dan ooit. We zoeken experts die hun stempel willen drukken op onze regio.
Ons waterwerk is zichtbaar en onmisbaar. We werken elke dag samen met bewoners, agrariërs, ondernemers en andere overheden aan veilige dijken en voldoende en schoon water. Noodzakelijk voor een leefbare omgeving. Jouw expertise maakt het verschil. Iedereen doet dat op een eigen unieke manier, met vertrouwen en bezieling.