De Belastingdienst/ Keten Omzetbelasting (OB) werkt aan de implementatie van de Europese richtlijn Kleine Ondernemers Regeling (KOR) 2025 die per 1 januari 2025 actief wordt. Hiervoor worden een nieuw Europees proces en IV-voorziening en aanpassingen aan het nationale proces en IV-voorziening gerealiseerd. Het betreft een project met hoge politiek/bestuurlijke druk met meerdere (wettelijke) mijlpalen die geïmplementeerd moeten worden. Als Implementatiemanager zorg je ervoor dat de complexe multidisciplinaire implementatie van de nieuwe regeling succesvol verloopt. Om dit te bereiken ben je verantwoordelijk voor de planning en organisatie van de implementatie over de directies heen, tijdige oplevering van de implementatieproducten vanuit verschillende teams en zorgt voor goede afstemming met alle stakeholders. Hiernaast werk je mee aan de uitvoering van de beheersing en verantwoording van het project KOR2025. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van projectbeheersing en - verantwoording, o.a. planning/inzet/voortgang, risico-, change-, kwaliteitsmanagement. bijv. de IV-voortbrenging (Agile SAFe) en formele projectrapportages (FCC). Dit doe je in samenwerking met de projectmanager. Je helpt met het organiseren van overleggen en waar relevant zorg je voor verslaglegging. In samenwerking met de Ketencontroller ben je verantwoordelijk voor de budgettering, budgetbewaking en financiële onderliggende analyses. Je hebt hierbij ook een controlerende rol. Agile voortbrenging is onderdeel van dit project. In samenwerking met de IV-organisatie zorg je voor verbetering en monitoring van voorspelbaarheid en betrouwbaarheid in deze voortbrenging, en de aansluiting op projectmijlpalen. Je wisselt ervaringen en kennis uit met het team voor beheersing en verantwoording van de Keten OB. Kennis en ervaring met Agile SAFe is hiervoor essentieel
De werklocatie zal op dinsdag in Apeldoorn (gebouw Quintax) zijn, ongeveer 1 dag in Utrecht (Rijksgebouw de Knoop of Ortelliuslaan 1000) en verder hybride. Laptop zal verstrekt worden vanuit de Belastingdienst.
KNOCK OUT CRITERIA
Een kandidaat NIET aanbieden indien niet voldaan wordt aan de hieronder beschreven Knock-Out criteria. Knock-Out criteria moeten incl. verwijzing naar het betreffende knock-out criterium en uitwerking opgenomen worden in het CV en vermeld worden met een 'Ja' . Indien verwijzing en uitwerking ontbreekt in het CV, wordt de aanbieding terzijde gelegd.
De kwaliteitswensen moeten incl. verwijzing naar de betreffende kwaliteitswens en uitwerking opgenomen worden in het CV. De totaal score vormt een onderdeel van de prijs/kwaliteit verhouding. Indien verwijzing en uitwerking ontbreekt in het CV, wordt de aanbieding terzijde gelegd.
De competenties moeten incl. verwijzing naar de betreffende competenties en uitwerking opgenomen worden in het CV. De mate waarin een kandidaat voldoet aan ondergenoemde competenties dient te blijken uit motivatie/CV en zal getoetst worden op basis van een selectiegesprek, waarbij de STAR-methode gehanteerd wordt. De totaal score vormt een onderdeel van de prijs/kwaliteit verhouding. Indien verwijzing en uitwerking ontbreekt in het CV, wordt de aanbieding terzijde gelegd.
Enkel cv's die via het systeem ESD worden aangeboden worden in behandeling genomen, cv's die per e-mail of andere communicatiekanalen verzonden, worden niet in behandeling genomen.
Als de kandidaat verder gaat in de procedure wordt gevraagd minimaal twee referenties op te geven, waarbij vergelijkbare opdrachten zijn uitgevoerd. De referentiechecks zijn een noodzakelijk onderdeel van dit selectieproces.
Per leverancier mogen er max. 1 kandidaten worden aangeboden.
cv's dienen voorzien te zijn van:
De Belastingdienst wenst inhuuropdrachten sluiten met een zo kort mogelijke keten, de nadrukkelijke voorkeur gaat uit naar een medewerker in loondienst. Het is niet toegestaan om medewerkers in loondienst bij een ander bureau voor te stellen.
DE BELASTINGDIENST HEEFT BESLOTEN DAT OP DEZE AANVRAAG ZZP OF DGA INHUUR NIET MOGELIJK IS AUB GEEN ZZP-ERS EN DGA-ERS AANBIEDEN AUB