Samen werken we aan veilige dijken, schoon en voldoende water. Want waar ons werk ertoe doet, ben jij als talent nét zo waardevol. Bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zit jij op de juiste plek.
Bij ons waterschap omarmen we water. Niet zomaar water. We hebben het over het regenwater dat zijn weg vindt naar de bodem na een verkwikkende stortbui in jouw woonwijk. Het water waar een levendig ecosysteem heerst dat fijn is voor mens en dier. Water dat je graag in de buurt hebt, niet te veel en niet te weinig. Precies voldoende. Het is onmisbaar om onze prachtige regio leefbaar te houden, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. En juist nu met een veranderd klimaat, meer dan ooit, is het moment aangebroken om daar actie op te ondernemen.
De kwartiermaker is verantwoordelijk voor het tot stand brengen van een nieuw organisatieonderdeel rondom Energie. Als leider van het kwartiermakersproject weet je effectief mensen/betrokkenen te organiseren, motiveren en verbinden. Je zorgt voor een juiste focus op de opdracht en hebt oog voor de belangen van de diverse betrokkenen. Je stelt je onafhankelijk op, maar bent wel aanspreekbaar en benaderbaar voor alle betrokkenen. De hiërarchische leiding ontvang je van je opdrachtgever - manager Ingenieursbureau. Een kwartiermaker is eigenwijs en standvastig ten aanzien van het proces en flexibel, service- en klantgericht op de inhoud. Doel is samen met de organisatie een organisatieplan te maken.
De Kwartiermaker Energie:
De kwartiermaker energie is verantwoordelijk voor het strategische vraagstuk energie welke concern breed is. Hoe gaan we om met energie, hoe organiseren we het hele vraagstuk. Er is nog geen organisatie voor opgezet en de kwartiermaker is aan zet om hier een plan van aanpak voor op te stellen en de regie hiervoor in handen te nemen. De kwartiermaker moet dus inzien wat het vraagstuk energie voor HDSR behelst en wat daarvoor nodig is om dit vraagstuk goed in de organisatie te beleggen. Zijn of haar verantwoordelijkheden rijken dus van het opzetten van een organisatie tot en met het neerzetten van een plan van aanpak om zo de basis te vormen voor het goed borgen van dit strategische vraagstuk.